Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Márványkocka

Márványkocka
Márványkocka
50 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kicsit átalakítottam a receptet, de a család szerette.:) Érdemes pár órára fogyasztás előtt hűtőbe tenni, úgy igazán összeérnek az ízek.:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások sárgáját a cukorral együtt habosra keverjük.
  2. Hozzáadjuk a mandula aromát és a fél csomag sütőporral elkevert lisztet, a fél dl kávét, és végül a tojások keményre felvert habját.
  3. Kizsírozott, lisztezett tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben sütjük.
  4. Míg sül a tészta, elkészítjük az előírás szerint a vaníliás pudingot, de csak 4 dl tejben cukor nélkül.
  5. Amíg hűl a puding, a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudingkrémhez adjuk, és jól összedolgozzuk.
  6. A tésztát vízszintesen kettévágjuk, megtöltjük a vaníliás krémmel.
  7. A tetejére az étcsokoládét megolvasztjuk 1 dl olajjal, és egyenletesen bevonjuk a csokimázzal.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 306
elküldve: 0
receptkönyvben: 69
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Dziunia

Mióta szakács: 2011.04.24.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pudingos kocka csokimázzal, kávés-pudingos szelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

951
tojás 4 db
cukor 30 dkg
finomliszt 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
mandulaaroma 10 ml
feketekávé 0.5 dl
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál
margarin 25 dkg
porcukor 25 dkg
tej 4 dl
vaníliás pudingpor 1 tasak
étcsokoládé 25 dkg
napraforgó olaj 1 dl