r
Nosalty Logó

Zöldbableves túrós galuskával

Vica
Zöldbableves túrós galuskával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A leveshez

A kapros túrógaluskához

393
Kalória
18.9g
Fehérje
35.2g
Szénhidrát
20.8g
Zsír
281.4g
Víz
74.5g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
10.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A kapros túrógaluskához

Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A kapros túrógaluskához

Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A leveshez

A kapros túrógaluskához

Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1444.4 g
  • Cink
    164 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    263 mg
  • Vas
    130 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    487 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    591 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    16 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    75 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1314 micro
  • β-karotin
    3379 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    860 micro
Összesen 393 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    75.6 g

Zsír

  • Összesen
    83.4 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    298 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5777.7 g
  • Cink
    655 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    1053 mg
  • Vas
    519 mg
  • Magnézium
    314 mg
  • Foszfor
    1201 mg
  • Nátrium
    1949 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    140.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1125.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2363 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    238 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    229 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    566 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    5255 micro
  • β-karotin
    13516 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3440 micro
Összesen 1578 kcal
  • 5% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.5 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    126 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    20 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    340 micro
  • β-karotin
    874 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Zöldbableves elkészítése:
  2. A leveszöldségeket megtisztítjuk, és karikákra vágjuk.
  3. Az olajon megpirítjuk a sárgarépát és a fehérrépát.
  4. Adunk hozzá egy kevés (kb. 1,5 dl) vizet. Beleszórjuk a zöldbabot, és néhány percig ebben a kevés vízben pároljuk a zöldségeket.
  5. Ezután felöntjük a vízzel, beletesszük a zöldségleveskockát, és a zöldségeket készre főzzük.
  6. Közben elkészítjük a galuskát.
  7. Túrógaluska elkészítése:
  8. A túrót villával összetörjük, hozzáadjuk a felaprított kaprot, a tojást, egy kevés sót és a búzadarát.
  9. Vízbe mártott evőkanál segítségével galuskákat készítünk, és a levesbe kanalazzuk őket. Amikor felúsznak a tetejére, akkor tejfölös-lisztes habarással sűrítjük a levest.
  10. Tálalás előtt a levest fél citrom levével és apróra vágott kaporral ízesítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 30 p

Az unalmas zöldbableves kicsit megbolondítva.

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Csirkeaprólék-leves

A csirkeaprólék-leves igazi klasszikus a magyar konyhában. A neve onnan ered, hogy nem a színhúsból készül, hanem a csirke apróbb részeiből: nyak, farhát, szárnyak, lábak, belsőségek. ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...