r
Nosalty Logó

Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával

Gizi
Kapros spárgasaláta rántott mozzarellával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Saláta

Rántott mozzarella

826
Kalória
36g
Fehérje
103.8g
Szénhidrát
31.6g
Zsír
277g
Víz
172.7g
Koleszterin
9.5g
Élelmi rost
30.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Rántott mozzarella

Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Rántott mozzarella

Összesen 2482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Saláta

Rántott mozzarella

Összesen 127 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36 g

Zsír

  • Összesen
    31.6 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    173 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2508.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    691 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    579 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    103.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    277 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    63 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    67 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    1661 micro
  • β-karotin
    4495 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1114 micro
Összesen 826 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    108 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    518 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7524.5 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    2074 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    1737 mg
  • Nátrium
    3160 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    311.5 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    830.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2530 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    111 micro
  • K vitamin:
    200 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    28 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    860 micro
  • Kolin:
    426 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    4983 micro
  • β-karotin
    13484 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    3341 micro
Összesen 2482 kcal
  • 8% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    252 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    169 micro
Összesen 127 kcal

Elkészítés

Saláta

  1. A spárga alsó, fás részét törjük le, majd vágjuk félbe. A sárgarépát pucoljuk meg, majd vékonyan szeleteljük fel. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hűtsük ki egészen.
  2. Egy tálban keverjük össze az olívaolajat, a mézet, a mustárt, a citromlevet, egy csipet sót, és az apróra vágott kaprot. (ízlés szerint tehetünk több mézet, vagy édesítőszert, ha édesebben szeretjük)
  3. Ezután a dresszinget öntsük rá a kihűlt zöldségekre, majd kézzel, óvatosan forgassuk össze. Tálalás előtt hagyjuk kicsit állni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Rántott mozzarella

  1. A mozzarellát vágjuk félbe, majd egy papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Ezután ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg a borssal, és hagyjuk kb. 10 percig állni, majd duplán panírozzuk be.
  2. Ezután minden darab sajtot forgassunk bele a kukoricalisztbe, majd a felvert tojásba, végül pedig a zsemlemorzsába. Ezt a műveletsort ismételjük meg még egyszer, majd tegyük be kb. 30 percre a fagyasztóba a bepanírozott sajtdarabokat.
  3. Egy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, majd a fagyasztóból kivett sajtot, óvatosan helyezzük bele. Ezután addig süssük, míg mindkét oldala szép pirosra sül, majd szedjük ki papírtörlőre, hogy a felesleges zsírt felszívja. (átfordításnál vigyázzuk, óvatosan fordítsuk át)
  4. Tálaláskor halmozzuk a salátát a tányérra, majd helyezzük mellé a rántott mozzarellát, és úgy kínáljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 10 p

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek