Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ananászos cikória-saláta

Ananászos cikória-saláta
Ananászos cikória-saláta
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ananászos mascarponekrémet készítve, megmaradt még egy adag konzerv ananász, amelyet ehhez a salátához használtam fel. Konzerv helyett használhatunk kb. ¼ friss ananászt. A dresszinget ízesíthetjük tetszés szerint kevés áttört fokhagymával is. 

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cikória külső leveleit eltávolítjuk, alsó részt levágjuk, majd hosszában kettévágjuk. Késsel kivágjuk a torzsáját. Körülbelül 30 percet langyos vízbe áztatjuk. Végül csepegtessük le, és vágjuk csíkokra.
  2. A dresszinghez a joghurtot a citromlével és ananász lével simára keverjük. Hozzákeverjük a kaprot, sóval, borssal, paprikával és kurkumával ízesítjük.
  3. A cikóriát és az ananászt összevegyítjük a dresszinggel, majd salátás tányérra rakjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 669
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
konyhatitkok: gourmet
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: saláta
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel

egyéb elnevezések

pikáns saláta, ananász-saláta cikóriával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

143
cikória 3 közepes db
ananászkonzerv 125 g
görög joghurt 125 g
citromlé 1 ek
ananászlé 3 ek
kapor 1 ek
kurkuma 1 tk
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint