Nosalty Logó

Savanyú leves Huzsi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
huzsi
Savanyú leves Huzsi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 462 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2772 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 74 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    36.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    346 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    964.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    197 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    434 mg
  • Nátrium
    183 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    526.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    86 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 462 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219.5 g

Zsír

  • Összesen
    103.9 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    2077 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5788 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    1180 mg
  • Kálcium
    490 mg
  • Vas
    45 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    2601 mg
  • Nátrium
    1098 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    3161 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    667 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    65 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    10 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    81 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    515 mg
  • Retinol - A vitamin:
    658 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 2772 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 6% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 85% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Szelén
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.9 g

Zsír

  • Összesen
    2.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    84.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A megmosottbelsőségeket feltesszük főni bő vízzel, a 4 db babérlevéllel és a közepes fej hagymával, továbbá ízlés szerint fűszerezzük (kb. 30-40 perc).
  2. Miután megfőtt és kihűlt, a veséket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk tetszőleges formákra, majd a lépet is feldaraboljuk.
  3. Amint felfő, beleöntjük a rizst, és meg-megkevergetjük, nehogy leragadjon. Ha megfőtt a rizs, akkor elkészítjük a tejfölös habarást, és besűrítjük a levest. Tálalhatjuk!
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 9637
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Nagyon-nagyon szeretem ezt a levest. A belsőség lehet változatos, ez a leves most épp marha és sertés egyvelege volt, mert a fagyóba ezt találtuk. :) Lehet kapni finom rizstésztát, de most nem volt itthon, ezért készült rizzsel, de szerintem nagyon finom lett. Ha tehetem akkor keményítővel sűrítek és nem liszttel, de most sajnos az is elfogyott itthon. Aki megeszi a belsőségeket, mindenképp próbálja ki, mert nagyon finom!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

1.lépésben azt írod: a megtisztított bels?ségeket,2.lépésben:megf?tt és kih?lt, a veséket megtisztítjuk.Hogyan kell ezt elképzelnem,egészbe f?zöd meg?

huzsi

Kedves Tündér! Javítottam a szövegben, de ahogy érted, egészben kell feltenni f?ni. Ha esetleg nyelvét is f?zöl, azt is úgy ahogy az Isten megadta f?zöd meg, majd utána pucolod meg, szeded le róla az ízlel?bimbókat. A veséket is a húgyvezetékekkel együtt f?zöd meg, majd miután megf?tt könnyebb ezeket a csatornákat kivágni bel?le. Szóval a nyers, megmosott bels?ségeket f?zöm meg egyben, és utána ha kih?l tisztítom meg ?ket, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen. Szép napot! Zsu

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek