Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Savanyú leves Huzsi konyhájából

Savanyú leves Huzsi konyhájából
Savanyú leves Huzsi konyhájából
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon-nagyon szeretem ezt a levest. A belsőség lehet változatos, ez a leves most épp marha és sertés egyvelege volt, mert a fagyóba ezt találtuk. :) Lehet kapni finom rizstésztát, de most nem volt itthon, ezért készült rizzsel, de szerintem nagyon finom lett. Ha tehetem akkor keményítővel sűrítek és nem liszttel, de most sajnos az is elfogyott itthon.

Aki megeszi a belsőségeket, mindenképp próbálja ki, mert nagyon finom!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megmosott belsőségeket feltesszük főni bő vízzel, a 4 db babérlevéllel és a közepes fej hagymával, továbbá ízlés szerint fűszerezzük (kb. 30-40 perc).
  2. Miután megfőtt és kihűlt, a veséket megtisztítjuk, majd feldaraboljuk tetszőleges formákra, majd a lépet is feldaraboljuk.
  3. Amint felfő, beleöntjük a rizst, és meg-megkevergetjük, nehogy leragadjon. Ha megfőtt a rizs, akkor elkészítjük a tejfölös habarást, és besűrítjük a levest. Tálalhatjuk!
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 515
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

huzsi

Mióta szakács: 2011.07.11.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

savanyú veseleves, savanyú leves belsőségekből, tejfölös savanyú leves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tündér 2000
Tündér 2000 / Tündér 2000 Mon, 2012-02-13 16:05

1.lépésben azt írod: a megtisztított belsőségeket,2.lépésben:megfőtt és kihűlt, a veséket megtisztítjuk.Hogyan kell ezt elképzelnem,egészbe főzöd meg?

huzsi
huzsi / huzsi Tue, 2013-06-11 08:32

Kedves Tündér! Javítottam a szövegben, de ahogy érted, egészben kell feltenni főni. Ha esetleg nyelvét is főzöl, azt is úgy ahogy az Isten megadta főzöd meg, majd utána pucolod meg, szeded le róla az ízlelőbimbókat. A veséket is a húgyvezetékekkel együtt főzöd meg, majd miután megfőtt könnyebb ezeket a csatornákat kivágni belőle.
Szóval a nyers, megmosott belsőségeket főzöm meg egyben, és utána ha kihűl tisztítom meg őket, hogy emberi fogyasztásra alkalmas legyen.
Szép napot!
Zsu

460
sertésvese 50 dkg
marhahús 30 dkg
marhahús 20 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
babérlevél 8 db
rizs 15 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ecet 1 ek
finomliszt 10 dkg
tejföl 300 g
víz 2 l