r
Nosalty Logó

Az év utolsó bográcsos paprikás krumplija

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ze(n)derta
Az év utolsó bográcsos paprikás krumplija
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
bográcsos
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 17349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.2 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3825.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    3142 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.9 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    509.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    98 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    768 micro
  • β-crypt
    125 micro
  • Likopin
    1072 micro
  • Lut-zea
    526 micro
Összesen 1447 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    627.1 g

Zsír

  • Összesen
    1214.7 g
  • Telített zsírsav
    430 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    189 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    92 g
  • Koleszterin
    444 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    45906.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    2300 mg
  • Vas
    68 mg
  • Magnézium
    1421 mg
  • Foszfor
    4216 mg
  • Nátrium
    37710 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1006.3 g
  • Cukor
    134 mg
  • Élelmi rost
    146 mg

VÍZ

  • Összesen
    6109.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1177 micro
  • B6 vitamin:
    19 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    82 mg
  • C vitamin:
    1237 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    215 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    77 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1155 micro
  • Kolin:
    716 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    682 micro
  • β-karotin
    9217 micro
  • β-crypt
    1500 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    6314 micro
Összesen 17349 kcal
  • 7% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    4 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    327 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    112 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 150 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk majd nagyobb hasábokra vagdossuk.
  2. A vöröshagymát meghámozzuk és felkockázzuk. Ugyanígy a paprikát is kis kockákra vágjuk. A paradicsom héját lehúzzuk és gerezdekre vágjuk. A fokhagymát is meghámozzuk és felaprítjuk.
  3. A szalonnát felkockázzuk.
  4. A bográcsba kb. 2 dl olajat teszünk, majd beledobjuk a szalonnát és hagyjuk, hogy jól átsüljön.
  5. Belerakjuk a hagymát, és ha szükséges, akkor még kevés olajat öntünk hozzá. Megsózzuk (kb. 5-6 ek elegendő az egészhez) és folyamatosan kevergetve megfonnyasztjuk.
  6. Beletesszük az apró kockára vágott paprikát és paradicsomot. Kis vizet öntünk rá, és hagyjuk egy kicsit együtt főni.
  7. Rászórjuk a fűszereket és a fokhagymát, majd beletesszük a krumplit. Felöntjük vízzel, hogy kb. félig érjen.
  8. Ha felforrt, beletesszük a feldarabolt kolbászt, majd hagyjuk hogy a krumpli teljesen megpuhuljon. (Az sem baj, ha kicsit szétfő, mert akkor sűrűbb lesz a szaft.)
  9. A virsliket meghámozzuk és háromba vágjuk, majd belekeverjük a krumpliba. Ezzel már elég csak pár percig főzni.
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 19
  • 7 napos nézettség: 147
  • Össznézettség: 90479
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az év utolsó bográcsos paprikás krumplija
ze(n)derta 188 recept

Mivel már korán sötétedik, és csak munka után kezdtük el a főzőcskézést, ezért esett a választás erre a gyorsan elkészíthető étekre. A sok szorgos kéz pillanatok alatt hámozott, darabolt, aprított mindent... Igazán finom lett a végeredmény. (Ezt a mennyiséget 20 éhes emberre számoltuk, de még így is maradt belőle egy kevés.)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek