Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös paprikás krumpli ahogy Csilla készíti

Tejfölös paprikás krumpli ahogy Csilla készíti
Tejfölös paprikás krumpli ahogy Csilla készíti
70 perc / előkészület: 25 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Most készítettem először tejfölösen paprikás krumplit. Szerintem finom, már csak azért is, mert nagyon szeretem, amiben tejföl van.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk, és az olajon megdinszteljük.
  2. Meghintjük fűszerpaprikával, belerakjuk a megpucolt és felkockázott burgonyát, felöntjük vízzel, ízlés szerint sózzuk-borsozzuk.
  3. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt és az összezúzott fokhagymát.
  4. A tojásokat összedolgozzuk a liszttel, és amikor megpuhult a burgonya, akkor beleszaggatjuk a tésztát.
  5. Belekeverjük a tejfölt, és pár percig még főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 12 652
elküldve: 0
receptkönyvben: 61
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Salamon Csilla

Mióta szakács: 2011.06.01.
1085 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

paprikás krumpli tejfölösen, tejfölös paprikás burgonya, kolbászos-tejfölös paprikás krumpli

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

996
burgonya 2 kg
vöröshagyma 1 közepes db
tejföl 2 dl
kolbász 30 dkg
napraforgó olaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 2 tk
tojás 2 db
finomliszt 15 dkg
fokhagyma 2 gerezd
víz 1.5 l