r
Nosalty Logó

Kapros gnocchi zöldséges-csirkés raguval

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Kapros gnocchi zöldséges-csirkés raguval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 2483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A gnocchihoz

A raguhoz

Összesen 119 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    21.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2892.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    355 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    93 mg
  • Foszfor
    563 mg
  • Nátrium
    1826 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    336.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    66 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    80 micro
  • Kolin:
    148 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    587 micro
  • β-crypt
    122 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    1133 micro
Összesen 620 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    166.6 g

Zsír

  • Összesen
    86.2 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11570.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    200 mg
  • Kálcium
    1419 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2250 mg
  • Nátrium
    7305 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    254.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1344.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    265 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    593 mg
  • Retinol - A vitamin:
    314 micro
  • α-karotin
    121 micro
  • β-karotin
    2347 micro
  • β-crypt
    487 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    4531 micro
Összesen 2483 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    560.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    69 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    114 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    125 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

A gnocchihoz

A raguhoz

Elkészítés

A gnocchihoz

  1. A burgonyát meghámozzuk, kisebb darabokra vágjuk, majd bő, sós vízben megfőzzük. Ha megfőtt, leszűrjük, összetörjük és kihűtjük.
  2. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojást, a lisztet és a kaprot, majd egynemű tésztává gyúrjuk.
  3. Lisztezett gyúródeszkán kb. ujjnyi vastagságúra sodorjuk, majd kb. 1 centis kis darabokra vágjuk.
  4. Bő, sós, forrásban levő vízben megfőzzük, leszűrjük. A gnocchi akkor jó, ha miután feljött a tetejére, még 3-4 percig főzzük.

A raguhoz

  1. A forró olajon megpirítjuk az apróra vágott lilahagymát és fokhagymát, majd rátesszük a kis kockákra darabolt csirkemellet, amit fehéredésig sütünk.
  2. Rászórjuk a kis kockákra vágott cukkinit, paprikát, paradicsomot. Sóval, borssal és bazsalikommal ízesítjük.
  3. Öntünk rá kb. 1,5 dl vizet, és fedő alatt puhára pároljuk.
  4. Végül a ragut összeforgatjuk a főtt gnocchival, tányérokba szedjük, és friss (parmezán) sajtot reszelünk a tetejére.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 956
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az olasz kultúra rajongójaként körülbelül egy éve készítettem el az első gnocchimat. Azóta próbálom minél több variációban elkészíteni. Ez egy "tavaszi" változat, hússal és zöldségekkel.

Hozzávalók

A gnocchihoz

A raguhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek