r
Nosalty Logó

Kapros-fetás csirkemell barna rizses rizibizivel

NS
Kapros-fetás csirkemell barna rizses rizibizivel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A hús elkészítése

A köret elkészítése

608
Kalória
43.4g
Fehérje
66.6g
Szénhidrát
18.4g
Zsír
341.3g
Víz
135.3g
Koleszterin
5.6g
Élelmi rost
6g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Összesen 608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Összesen 1824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A hús elkészítése

A köret elkészítése

Összesen 126 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2276.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    150 mg
  • Foszfor
    707 mg
  • Nátrium
    1056 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.6 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    341.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    222 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    292 micro
  • Lut-zea
    1056 micro
Összesen 608 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.1 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    406 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6829.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    927 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    449 mg
  • Foszfor
    2120 mg
  • Nátrium
    3167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1024 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    61 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    52 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    313 micro
  • α-karotin
    71 micro
  • β-karotin
    667 micro
  • β-crypt
    115 micro
  • Likopin
    875 micro
  • Lut-zea
    3167 micro
Összesen 1824 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    71.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    61 micro
  • Lut-zea
    221 micro
Összesen 126 kcal

Elkészítés

A hús elkészítése

  1. Kevés olajon megdinszteljük a közepes fej vöröshagymát és a fokhagyma gerezdünket.
  2. Mikor már üveges a hagyma, rádobjuk a husit egy kicsit pirulni. Ha kifehéredett és éppen, hogy csak elkezd színt kapni, sózzuk, borsozzuk, hogy egy kis levet eresszen, és lefedjük, hogy lassú tűznél párolódjon egy kicsit. A sóval együtt a kaprot is beletesszük, hogy a párolás során a fűszer jól átjárja a husit.
  3. Levesszük a fedőt, hagyjuk, hogy a folyadék elfőjön. Rádobunk 2 kis koktélparadicsomot összevágva, hogy ismét kapjon egy kis szaftot, illetve színt.
  4. Hozzáadjuk a feta sajtot nagyobb darabokban, és 3-5 percig hagyjuk őket összeérni. Ha kevésnek ítéljük a szaftot, egy kis vízzel felöntjük.
  5. Ha van otthon egy kis maradék trappista sajt, a tálalás előtt még rárakjuk azt is, hogy megolvadjon a serpenyőben.

A köret elkészítése

  1. A rizst kevés olajon megpirítjuk, felöntjük vízzel, és készre főzzük.
  2. A kukoricát és a borsót kevés vajon megpároljuk, ha kész, hozzáadjuk a már megfőtt rizshez.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 25 p

Gyorsan kellett finomat, lévén majd' éhen haltam. Ezek a hozzávalók voltak otthon, és nem is jártam rosszul.

További receptek

Pesztós húsgolyó spagettivel

A húsgolyó egy olyan étel, amit jól lehet variálni. A magyarok csinálnak belőle fasírtot, Olaszországban pedig inkább húsgolyóként megy, amit legtöbbször tésztához társítanak, ...

Nosalty

Pesztós húsgolyós burger

Íme egy olaszos burger recept egy kis amerikai csavarral: egyszerű, laktató, gyors és isteni fogás, melyben egy adag pesztóval új szintre emeljük a húsgolyók ízvilágát, majd fűszeres ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek