r
Nosalty Logó

Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 680 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3402 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 86 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    20.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1755.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    52 mg
  • Kálcium
    278 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    121 mg
  • Foszfor
    491 mg
  • Nátrium
    800 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    187 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    87 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    275 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    141 micro
  • β-karotin
    1265 micro
  • β-crypt
    74 micro
  • Likopin
    2196 micro
  • Lut-zea
    1538 micro
Összesen 680 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    197 g

Zsír

  • Összesen
    102.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    577 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8778.2 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1392 mg
  • Vas
    43 mg
  • Magnézium
    604 mg
  • Foszfor
    2457 mg
  • Nátrium
    3998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    425.5 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    3040.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    936 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    194 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    437 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    82 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1375 micro
  • Kolin:
    618 mg
  • Retinol - A vitamin:
    339 micro
  • α-karotin
    704 micro
  • β-karotin
    6324 micro
  • β-crypt
    372 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    7688 micro
Összesen 3402 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    221.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    62 mg
  • Nátrium
    101 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    9 micro
  • α-karotin
    18 micro
  • β-karotin
    159 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    277 micro
  • Lut-zea
    194 micro
Összesen 86 Kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. A jénaiba tesszük az olajat, a mosott rizst, a sót vagy ételízesítőt, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, a jénai tetejét rátesszük, és az előmelegített sütőben középső rácson 45 percig pároljuk, majd még benn hagyjuk 10 percig a sütő kikapcsolása után, hogy teljesen kiperegjen a rizs.
  2. A lábasba tesszük az olajat, a vöröshagymakockákat, az áttört fokhagymát, sót és fedő alatt puhára pároljuk. Beletesszük a pirospaprikát, a nagyobb kockákra vágott csirkemellfilét, átkeverjük, beletesszük a konzerv paradicsomot (lehet házilag eltett is), a borsot, ételízesítőt vagy sót, babért, kaprot, kevés vizet, elkeverjük és főzzük kis lángon, 150 fokon fedő alatt 45-50 percig. Kóstoljuk, szükség szerint ízesítjük.
  3. Tegyük bele az üveges sárgahüvelyű zöldbabot, és a szélesebb karikákra vágott virslit.
  4. Összefőzzük, kb. 8-10 perc és kész, tálalhatjuk.
  5. Tálalásnál tejföllel, és kaporral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2746
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Ajánló

Finom házi szörp (esetleg bor). Sok tejföl. :-) Jó melegen tálaljuk a pörköltet és a rizst is. Előtte egy finom zöldborsóleves csipetkével - én azt főztem. :-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kapros-babéros csirkemellpörkölt rizzsel
Éva-Anyóca 350 recept

Házi kacsazsír: vettem 6 kg kacsahájat, és a tisztítása után, egy nagy lábasban, lassú tűzön a kicsikre feldarabolt hájat, szép lassan, lefedve, néhányszor keverve, 5-6 óráig sütjük, nagyon kicsi lángon. Fantasztikus illatok terjengtek a konyhában, már aki ezt szereti, mi igen, és nagyon finom lett a kisült tepertője, és a zsírja is, amivel most egy darabig tudok sütni-főzni. Remélem, máskor is lesz ilyen alkalom, hogy tudok  kacsahájat venni.:-)) Ebből indult ki az ebéd első alapanyaga: a kacsazsír.:-)) Egész egyszerű, de mégis finom pörköltet szerettem volna készíteni, ezúttal csak csirkemellfiléből, gyorsan megvan és finom, feldobta a zöldbab, amihez viszont a babér és a kapor passzolt, mindez egy merész húzás volt, de a végeredmény nekünk ízlett. :-) A rizs remekül ment hozzá, de tálalhatjuk nokedlival is. Most nálunk nagyon sikeres a barna rizs. Az ebéd sikerült, finom volt, hamar elfogyott, ízlett a családnak.. :-)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek