Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Káposztás-virslis kiflik

Káposztás-virslis kiflik
Káposztás-virslis kiflik
50 perc / előkészület: 25 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagy karácsonyi készülődésben a sok édesség között vágytam már egy kis sósra is. Itthoni receptgyűjteményem egyik darabja lett újragondolva ily módon. Remek sör- és borkorcsolya.

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg (nem forró!), cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Összegyúrjuk a lisztet a tojássárgájával, a vajjal, a tejföllel, sóval, borssal és a felfuttatott élesztővel. Jól bedagasztjuk, és kb. fél órát meleg helyen kelni hagyjuk.
  3. Ha nagyon savanyú a káposzta, mossuk át, és jól nyomkodjuk ki a levét, nehogy eláztassa a tésztánkat!
  4. Lisztezett deszkán fél cm vastagon kerek formájúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkek széles végére tegyünk  káposztát, szórjuk meg petrezselyemmel, és tegyünk rá akkora darab virslit, amekkora ráfér. Szorosan csavarjuk fel.
  5. Tegyük őket tepsire, jól keverjünk el a tojásfehérjében egy csipet pirospaprikát, kenjük meg vele a kifliket, és süssük őket aranybarnára.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 310
elküldve: 7
receptkönyvben: 181
elkészítve: 7/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Samiya

Mióta szakács: 2011.09.07.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
kategória: sós süti
adag: 2 főre
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas

receptkategóriák

egyéb elnevezések

káposztás kifli virslivel, virslivel töltött kiflik, virslis kiflik savanyú káposztával

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

evyjan
evyjan Tue, 2013-04-23 07:42

A tegnap elkészítettem, nagyon finom lett, nagyon ízlett az egész családnak! Köszi a receptet biztosan gyakran fogom készíteni, de a nagy sikerre való tekintettel már két adagból :)

Samiya
Samiya / Samiya Tue, 2013-04-23 19:23

Kedves evyjan!
Nagyon örülök neki, hogy ennyire ízlett! :) Köszi, hogy megírtad!
Üdv: Samiya

1165
tojássárgája 1 db
finomliszt 35 dkg
tej 1.5 dl
élesztő 3.5 dkg
cukor 1 teáskanál
tejföl 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
frankfurti virsli 25 dkg
savanyú káposzta 10 dkg
petrezselyem 1 ek
tojásfehérje 1 db
fűszerpaprika 1 csipet