r
Nosalty Logó

Káposztás-virslis kiflik

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Samiya
Káposztás-virslis kiflik
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 1166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 2332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Összesen 237 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42.4 g

Zsír

  • Összesen
    43.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2652.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    492 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    1439 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    145.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    186.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    204 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    195 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 1166 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.8 g

Zsír

  • Összesen
    87.1 g
  • Telített zsírsav
    35 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    424 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5305 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    984 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1047 mg
  • Nátrium
    2879 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    291.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    373 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    408 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    24 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    229 mg
  • Retinol - A vitamin:
    390 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    204 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    744 micro
Összesen 2332 kcal
  • 10% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    41 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 237 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A meleg (nem forró!), cukros tejben elmorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
  2. Összegyúrjuk a lisztet a tojássárgájával, a vajjal, a tejföllel, sóval, borssal és a felfuttatott élesztővel. Jól bedagasztjuk, és kb. fél órát meleg helyen kelni hagyjuk.
  3. Ha nagyon savanyú a káposzta, mossuk át, és jól nyomkodjuk ki a levét, nehogy eláztassa a tésztánkat!
  4. Lisztezett deszkán fél cm vastagon kerek formájúra nyújtjuk, és 16 cikkre vágjuk. A cikkek széles végére tegyünk káposztát, szórjuk meg petrezselyemmel, és tegyünk rá akkora darab virslit, amekkora ráfér. Szorosan csavarjuk fel.
  5. Tegyük őket tepsire, jól keverjünk el a tojásfehérjében egy csipet pirospaprikát, kenjük meg vele a kifliket, és süssük őket aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x30
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 104
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 7698
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A nagy karácsonyi készülődésben a sok édesség között vágytam már egy kis sósra is. Itthoni receptgyűjteményem egyik darabja lett újragondolva ily módon. Remek sör- és borkorcsolya.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...