r
Nosalty Logó

Sajttal töltött puha kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Sajttal töltött puha kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 4548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 315 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    53.5 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2086.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    540 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    439 mg
  • Nátrium
    983 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    302 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 1137 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141 g

Zsír

  • Összesen
    214.1 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    595 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8346 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    2160 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    211 mg
  • Foszfor
    1757 mg
  • Nátrium
    3931 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    499.1 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1207 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    461 micro
  • Kolin:
    262 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    351 micro
Összesen 4548 kcal
  • 13% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    577.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    272 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejbe beletesszük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. Ha felfutott, a többi alapanyaggal összedolgozzuk a tésztát. Kb. 1 óra kelesztés következik.
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kör alakúra, vékonyra nyújtjuk. Háromszögekre felvágjuk.
  4. A vastagabb részébe teszünk egy darabka vajat és sajtot. Majd feltekerjük, kifliket formálva.
  5. Tepsibe tesszük (legjobb sütőpapírra), tojással megkenjük, tetejére sajtot teszünk.
  6. A sütő előmelegítése nélkül betoljuk a kifliket, és aranysárgára sütjük. Egy gáztepsi tele lesz vele kb. 15-17 db.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 18 alkalommal
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 43
  • Össznézettség: 41041
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 08.

Ajánló

Kelt tésztához hidegben ne is kezdjünk hozzá, mert nem fog jól sikerülni! Egyébként dagasztással a legjobb összedolgozni a tésztánkat. A vaj mindenféleképpen kell a belsejébe, mert attól lesz puha. A tepsiben ne rakjuk túl szorosra, számítsunk a kelésre is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves ismerősömtől lestem el ezt a receptet... :-)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Rájöttem, mi a nagymamák kelt tésztájának titka: Így lesz a...

Amikor én buktát sütök, az sosem lesz ugyanolyan, mint a nagymamámé – még akkor sem, ha végigtelefonáljuk az egész folyamatot. Miért lehet ez, és van-e remény azok számára, akik szeretnének ugyanolyan kelt tésztát készíteni, mint amit a dédijüknél, mamájuknál kóstoltak? Ezekre a kérdésekre kerestem a választ…azt azonban nem ígérem, hogy meg is találtam.

Lakos Benedek

További cikkek