r
Nosalty Logó

Brassói rakott káposzta kemencében

Ligeti Károly
Brassói rakott káposzta kemencében
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

446
Kalória
26.1g
Fehérje
15.6g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
381.2g
Víz
112.3g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    251.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15993.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    10805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    3049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    670 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    4688 micro
Összesen 3554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    976 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk.
  2. A húst felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.
  4. A káposztát ízlés szerint átöblítjük, majd a harmadát a tál aljára terítjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük borsikafűvel és finomra vágott kaporral. Meglocsoljuk paradicsomlével.
  5. Erre rakjuk a sült hagyma felét, majd megint egy réteg káposztát, fűszerezzük, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük. Végül a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük a tetejére.
  6. Rátesszük a fedelét, és betesszük a kemencébe. 2 órát sütjük 280 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 280 °C

A neten találtam erre a receptre, amiről rögtön eldöntöttem, hogy megsütöm kemencében. Van egy fedeles cserépedényem, ami nem fér be a gázsütőbe, ebbe raktam össze az ételt, és toltam be a kemencébe. Két órai izgatott várakozás után az eredmény önmagáért beszélt. Aki szereti a kapros káposztás ételeket, annak nem kell bizonygatni, milyen finom lett. Csak biztatni tudok mindenkit, bátran próbálják ki.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Tepsis lecsó egyszerűen

Aki az amúgy sem bonyolult lecsó elkészítéséből kivenné az összes maradék macerát (a kevergetést, fedő alatt párolást és egyebeket), nagy szerencséjére az alábbi receptben ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...