r
Nosalty Logó

Brassói rakott káposzta kemencében

Ligeti Károly
Brassói rakott káposzta kemencében
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

446
Kalória
26.1g
Fehérje
15.6g
Szénhidrát
31.4g
Zsír
381.2g
Víz
112.3g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
7.2g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 96 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    31.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1999.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    183 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    1351 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    15.6 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    381.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    165 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    128 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    163 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4519 micro
  • Lut-zea
    586 micro
Összesen 446 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209 g

Zsír

  • Összesen
    251.4 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    92 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    899 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    15993.7 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    289 mg
  • Kálcium
    1466 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    594 mg
  • Foszfor
    2746 mg
  • Nátrium
    10805 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    124.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

Víz

  • Összesen
    3049.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1318 micro
  • B6 vitamin:
    8 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    670 mg
  • D vitamin:
    346 micro
  • K vitamin:
    211 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    765 micro
  • Kolin:
    1025 mg
  • Retinol - A vitamin:
    504 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    1302 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    4688 micro
Összesen 3554 kcal
  • 6% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    431.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    292 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    82.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    976 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 96 kcal

Elkészítés

  1. A római tálat beáztatjuk.
  2. A húst felszeleteljük. A nagyobb darabokat félbevágjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A hússzeleteket hirtelen átsütjük rajta.
  4. A káposztát ízlés szerint átöblítjük, majd a harmadát a tál aljára terítjük. Sózzuk, borsozzuk, meghintjük borsikafűvel és finomra vágott kaporral. Meglocsoljuk paradicsomlével.
  5. Erre rakjuk a sült hagyma felét, majd megint egy réteg káposztát, fűszerezzük, rátesszük a szelet húsokat, sózzuk, rátesszük a maradék hagymát és káposztát, fűszerezzük. Végül a maradék paradicsomlevet elkeverjük a tejföllel, és ráöntjük a tetejére.
  6. Rátesszük a fedelét, és betesszük a kemencébe. 2 órát sütjük 280 fokon.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 120 p
  • Sütés hőfoka: 280 °C

A neten találtam erre a receptre, amiről rögtön eldöntöttem, hogy megsütöm kemencében. Van egy fedeles cserépedényem, ami nem fér be a gázsütőbe, ebbe raktam össze az ételt, és toltam be a kemencébe. Két órai izgatott várakozás után az eredmény önmagáért beszélt. Aki szereti a kapros káposztás ételeket, annak nem kell bizonygatni, milyen finom lett. Csak biztatni tudok mindenkit, bátran próbálják ki.

További receptek

Rizses lecsó

A lecsó vitathatatlanul a nyár egyik legegyszerűbb és legízletesebb egytálétele. Ebben a verzióban a rizs a lecsó szaftjában fő meg, így minden falat átveszi a paradicsom és paprika ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek