r
Nosalty Logó

Kapormártásos halfilé

NS
Kapormártásos halfilé
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Kapormártás

Hal

485
Kalória
30.1g
Fehérje
19.4g
Szénhidrát
32.8g
Zsír
286.7g
Víz
119.2g
Koleszterin
1.7g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kapormártás

Hal

Összesen 485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kapormártás

Hal

Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Kapormártás

Hal

Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    30.1 g

Zsír

  • Összesen
    32.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1340.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    655 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    19.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    286.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 485 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    90.2 g

Zsír

  • Összesen
    98.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4022.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    230 mg
  • Foszfor
    981 mg
  • Nátrium
    1966 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    58.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    860.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    155 mg
  • D vitamin:
    450 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    205 mg
  • Retinol - A vitamin:
    526 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 1453 kcal
  • 8% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    91 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 106 kcal

Elkészítés

Kapormártás

  1. A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, majd hozzá adjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kaprot, és összekeverjük.
  4. A leveskockát 2-2,5dl vízben feloldjuk, majd a kapros lisztbe öntjük. Lassu tűzön keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, kevés cukrot, borsot.
  5. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és állandó keverés mellett néhány perc (5-7 perc) múlva levesszük a tűzről.

Hal

  1. A halat tisztítsuk meg, majd a sóval, borssal, fűszerpaprikával és olajjal dörzsöljük be, és hagyjuk 25-30 percig állni.
  2. Rakjunk tüzet, és várjuk meg, amíg parázslani kezd. Kevés olajjal kenjük meg a rostot, és rakjuk rá a filéket.
  3. Mindkét oldalt 10-15 percig süssük.
  4. Ha pedig valaki sütőben szeretné, akkor 220°-on 15-20 percig süssük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 20 p

Olasz nyaralásom alatt ismertem meg ezt a receptet.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...