Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kapormártásos halfilé

Kapormártásos halfilé
Kapormártásos halfilé
45 perc / előkészület: 25 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olasz nyaralásom alatt ismertem meg ezt a receptet.

hozzávalók / 3 adag

Kapormártás

Hal

Szólj hozzá!

elkészítés

Kapormártás

  1. A kaprot megmossuk, majd apróra vágjuk.
  2. A vajat felhevítjük egy serpenyőben, majd hozzá adjuk a lisztet, és világos színűre pirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a kaprot, és összekeverjük.
  4. A leveskockát 2-2,5dl vízben feloldjuk, majd a kapros lisztbe öntjük. Lassu tűzön keverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, kevés cukrot, borsot.
  5. Végül hozzáadjuk a tejszínt, és állandó keverés mellett néhány perc (5-7 perc) múlva levesszük a tűzről.

Hal

  1. A halat tisztítsuk meg, majd a sóval, borssal, fűszerpaprikával és olajjal dörzsöljük be, és hagyjuk 25-30 percig állni.
  2. Rakjunk tüzet, és várjuk meg, amíg parázslani kezd. Kevés olajjal kenjük meg a rostot, és rakjuk rá a filéket.
  3. Mindkét oldalt 10-15 percig süssük.
  4. Ha pedig valaki sütőben szeretné, akkor 220°-on 15-20 percig süssük.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 1 650
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Stellaa McWander

Mióta szakács: 2016.07.19.
4 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatechnológia: grill
kategória: halételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

roston sült hal kapormártással

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

486
kapor 1 csokor
vaj 5 dkg
finomliszt 3 evőkanál
leveskocka 1 db
főzőtejszín 2 dl
1 csipet
cukor 1 csipet
citromlé 5 csepp
fehér bors 1 csipet
víz 2.5 dl
hal 60 dkg
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 3 teáskanál