Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kalyi köfte

Kalyi köfte
Kalyi köfte
55 perc / előkészület: 35 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tévében láttam egyszer egy főzőműsorban, és nagyon megtetszett, így hát elkészítettem. Mivel ízlett, azóta is sokszor terítékre kerül.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Legutoljára kukoricás rizzsel készítettem, de előfordult már, hogy burgonyapürével vagy csak egyszerűen pirítóssal ettük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált marhahúst összegyúrjuk a tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, fél fej apróra vágott vöröshagymával, a tk. pirosarannyal, a fél doboz paradicsompürével, sóval, borssal és a delikáttal. Az egészet jól összedolgozzuk, majd legalább fél órára a hűtőbe tesszük, és állni hagyjuk.
  2. Közben elkészítjük a köfte töltelékét: kevés olajon megpirítjuk az 5 dkg apróra vágott burgonyát, az 5 dkg szintén apróra vágott sárgarépát és a két fej gombát. Miután megpirult, hozzáadjuk a fél doboz kukoricát, és pár percig még összemelegítjük egy kevés sóval és borssal fűszerezve. 4-5 perc után, az egészet a tűzről levéve, hozzáadjuk az apróra vágott fél fej vöröshagymát, valamint 5 dkg apró kockára vágott sajtot.
  3. Egy nagy méretű sütőtepsit leborítunk alufóliával, és a köftét 4 részre osztva, kis kosarakat formázunk a fóliára. (Vigyázni kell arra, hogy a kosárkák ne legyenek túl kicsit, mert kb. a felükre összesülnek, és akkor alig fér bele töltelék.) A kosaraknak legalább 1,5-2 cm-es peremet kell kialakítani. Ha ez megvan, akkor már mehet is a sütőbe, és közepes hőmérsékleten, kb. 15 percig kell sütni.
  4. 15 perces sülés után, a tepsit kivéve, a köftéket megtöltjük a töltelékkel, és reszelt sajttal borítjuk be, majd kb. 6-8 percre visszatesszük sülni.
  5. A kész köftéket még melegen tálaljuk, a képen éppen kukoricás rizzsel.

  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 13 050
elküldve: 2
receptkönyvben: 155
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Debmo

Mióta szakács: 2009.10.22.
46 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

török töltött fasírt, töltött fasírt kosárkák, kalyi köfte kukoricás rizzsel, török töltött fasírt marhahúsból

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

debmo
Debmo / debmo Wed, 2009-12-23 12:29

Köszönöm a hozzászólást, valóban közepesen nehéz az elkészítése, kell hozzá némi kis kézügyesség. Most megpróbálom ezt a receptet úgy elkészíteni, hogy a karácsonyi töltött fasírtnak köfte alapja lesz. Remélem ízleni fog a csapatnak. Kellemes ünnepeket mindenkinek.

Zit
Zit / Zit Wed, 2009-12-02 19:25

Én közepesnek saccolom a nehézségi fokát - nincs feltüntetve. :-) Egyébként pedig nagyon-nagyon szimpi ez a recipe, alig várom, hogy kipróbálhassam! :-)

349
darált marhahús 50 dkg
tojás 1 db
vöröshagyma 1 közepes fej
sűrített paradicsom 10 g
paprikakrém 1 teáskanál
petrezselyem 1 csokor
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
sárgarépa 5 dkg
burgonya 5 dkg
gomba 2 közepes db
csemegekukorica 170 g
sajt 10 dkg