Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pljeskavica másképp

Pljeskavica másképp
Pljeskavica másképp
100 perc / előkészület: 40 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A legtöbb eredeti pljeskavica vegyes darálthúsból készül, egy napon úgy adódott, hogy csak "sima" sertés darálthúst sikerült vásárolnom, és ebből készítettem el ezeket a töltött fasírtféléket. Szerintem ebben a változatban is nagyon ízletes.

hozzávalók / 8 adag

A húshoz

A szószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fokhagymagerezdeket megtisztítjuk, lereszeljük vagy összezúzzuk, összekeverjük a darált hússal, sóval és borssal, kicsit állni hagyjuk.
  2. A burgonyát héjjával együtt megmossuk, lecsepegtetjük és felkarikázzuk, majd forró olajban kisütjük.
  3. A sajtot és a gépsonka szeleteket félbe, vagy akár negyedbe vágjuk (attól függően, hogy mekkora húspogácsákat szeretnénk). Majd a darált húsos masszából egy kisebb gombócot formálunk, ezt ellapítjuk, ráhelyezzük a sajtot és a sonkát, majd egy újabb adag hússal tapasztjuk össze úgy, hogy lehetőleg egyik töltelék se lógjon ki belőle.
  4. A kész töltött húspogácsákat olajban kisütjük, oldalanként kb 10-15 percig, ha megfelelően tapasztottuk össze, akkor a sajt sem fog kifolyni belőle.
  5. Amíg a húspogácsák sülnek, a tejfölt 2 zúzott fokhagymagerezddel, kevés citromlével, sóval és borssal, olajjal összekeverjük.
  6. Végül a sült burgonyából, kevés lilahagymából, uborkából és paradicsomból is helyezünk a tányérra, hozzátesszük a kész töltött húspogácsákat és a fokhagymás tejfölt.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 378
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyha: szerb
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött fasírt, sajttal-sonkával töltött fasírt, sertéshúsos pljeskavica

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

779
darált sertéshús 80 dkg
fokhagyma 8 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gépsonka 10 dkg
füstölt sajt 10 dkg
paradicsom 3 db
burgonya 1.5 kg
lila hagyma 3 db
kígyóuborka 1 db
napraforgó olaj 3 dl
tejföl 450 g
fokhagyma 2 gerezd
napraforgó olaj 1 ek
citromlé 1 tk
1 csipet
bors 1 csipet