r
Nosalty Logó

Sajtos-paradicsomos borda

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Sajtos-paradicsomos borda
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
225 °C
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5280.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    1223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3028 micro
Összesen 2934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 144 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, és enyhén sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük és félretesszük.
  2. A burgonyát héjában féllpuhára főzzük, majd meghámozzuk, karikára vágjuk.
  3. Egy tűzálló tálat kibélelünk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel. Ráterítjük a burgonyát (sózzuk), majd a húsokat is réfektetjük. Meghintjük az őrölt füvekkel, sóval és borssal, és befedjük paradicsomkarikákkal.
  4. Leöntjük a pecsenyelével és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél addig sütjük, míg a paradicsom kissé meg nem pirul. (kb.20-25 perc)
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, de már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe (kb.5-10 perc), amíg a sajt rá nem olvad.
  6. Azonnal tálaljuk, csak melegen finom!
  • Sütés hőfoka: 225 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 20 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 7755
  • Feltöltés dátuma: 2010. augusztus 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Anyukám egyik receptkönyvéből tanultam. Lisztérzékenyek is ehetik, mert liszt nélkül sütjük elő a húst. Laktóz érzékenyeknek: ha Pannónia sajtot tesztek rá, ti is ehettek belőle! Epések: már előre be kell venni a gyógyszert!:-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...