r
Nosalty Logó

Sajtos-paradicsomos borda

NS
Sajtos-paradicsomos borda
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

733
Kalória
44.7g
Fehérje
21.2g
Szénhidrát
51.9g
Zsír
305.8g
Víz
172.1g
Koleszterin
3.5g
Élelmi rost
3.7g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 2934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    44.7 g

Zsír

  • Összesen
    51.9 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    172 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1320.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    310 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    554 mg
  • Nátrium
    306 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    305.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    47 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    109 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1029 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    757 micro
Összesen 733 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    178.9 g

Zsír

  • Összesen
    207.6 g
  • Telített zsírsav
    74 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    87 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    689 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5280.7 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1240 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    342 mg
  • Foszfor
    2216 mg
  • Nátrium
    1224 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    84.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1223.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    845 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    189 mg
  • D vitamin:
    158 micro
  • K vitamin:
    783 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    51 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    213 micro
  • Kolin:
    436 mg
  • Retinol - A vitamin:
    485 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    4118 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    3028 micro
Összesen 2934 kcal
  • 11% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    10.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    34 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    259.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    60.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    202 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    506 micro
  • Lut-zea
    149 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra töröljük, kissé kiverjük, és enyhén sózzuk-borsozzuk. Kevés olajon, mindkét oldalán elősütjük és félretesszük.
  2. A burgonyát héjában féllpuhára főzzük, majd meghámozzuk, karikára vágjuk.
  3. Egy tűzálló tálat kibélelünk vékonyra vágott szalonnaszeletekkel. Ráterítjük a burgonyát (sózzuk), majd a húsokat is réfektetjük. Meghintjük az őrölt füvekkel, sóval és borssal, és befedjük paradicsomkarikákkal.
  4. Leöntjük a pecsenyelével és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél addig sütjük, míg a paradicsom kissé meg nem pirul. (kb.20-25 perc)
  5. Befedjük a sajtszeletekkel, de már csak annyi időre tesszük vissza a sütőbe (kb.5-10 perc), amíg a sajt rá nem olvad.
  6. Azonnal tálaljuk, csak melegen finom!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 225 °C

Anyukám egyik receptkönyvéből tanultam. Lisztérzékenyek is ehetik, mert liszt nélkül sütjük elő a húst. Laktóz érzékenyeknek: ha Pannónia sajtot tesztek rá, ti is ehettek belőle! Epések: már előre be kell venni a gyógyszert!:-)

További receptek

Fullos hotdog

Grillezz füstmentesen! A nyár, a kora ősz a szabadtéri sütés csúcsszezonja. A grillen készült étel is lehet egészséges, hisz a grillezésnek is létezik ártalomcsökkentett módja. ...

Nosalty

Konfitált karaj

Egy jó sülthúsrecept rengeteg alkalommal jól jöhet, és konfitálni ugyan nem szoktunk minden nap nekiállni, tartani azonban még a kezdő szakácsoknak sem kell tőle. Ráadásul igazi ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek