Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült karaj fűszeres kéreggel

Egyben sült karaj fűszeres kéreggel
Egyben sült karaj fűszeres kéreggel
120 perc / előkészület: 30 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy főzős műsorban láttam ezt a sütési módszert. Kipróbáltuk a férjemmel, és bevált. Szép vékonyra szeleteljük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha hidegen fogyasztjuk salátával, hidegtálhoz nagyszerű. Melegen bármilyen körettel és a mellette sült hagymával fogyasztható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húson levő fehér réteget beirdaljuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 220 fokra, és benne a sütőedényt is.
  3. A fűszereket összekeverjük, és a deszkára öntjük.
  4. Ebben a fűszerkeverékben jól megforgatjuk a húst, úgy, hogy erősen a deszkához nyomjuk, így jól beletapad.
  5. A sütőedénybe egy kevés olívaolajat öntünk, és amikor jól átmelegedett, beletesszük a fűszeres húst.
  6. Megforgatjuk a forró olajban, így egy kéreg keletkezik rajta.
  7. Darabokra vágott hagymát és fokhagymát teszünk mellé.
  8. Sütés közben többször megforgatjuk, a levével locsolgatjuk. Jó, ha alufóliával betakarjuk.
  9. Először 220 fokon sütjük (kb. 30 percig), majd csökkentjük a hőt 200 fokra.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1500 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 48 816
elküldve: 5
receptkönyvben: 272
elkészítve: 19/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egészben sült karaj, fűszeres karaj egyben sütve

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

il-di.
Il-di. / il-di. Fri, 2015-12-11 18:24

Tökéletes! Nagyon ízlett a családomnak. Ezt még sokszor elfogom készíteni kedves Bogi. Üdv.: il-di.

vcsuka
pussycat / vcsuka Sun, 2013-10-06 11:01

Szia Bogi! Ezt en is kifogom probalni, mert nagyon jol hangzik, sot meg csirkemelleket is lehetne igy sutni, csak rovidebb ideig, hogy ne szaradjon ki. Koszonom az otletet! Udv: Veronika

witch
witch / witch Sat, 2013-10-05 20:05

Te jo eg, hogy ez milyen finom es mennyivel egyszerubb mint egy serpenyoben elosutni majd azutan tepsibe rakni! Koszi szepen, most mar mindig igy fogom sutni! Elfelejtettem ugyan
korbeforgatni a forro olajban a sutes elejen, de igy is tokeletes lett.
udv:witch

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2013-10-06 08:38

Kedves Witch .Örülök hogy ízlett neked.Nagyon egyszerű elkészíteni.Hidegtálak kiegészítője is lehet. Üdv:Bogi

480
sertéshús 1 kg
olívaolaj 2 ek
lila hagyma 3 közepes fej
fokhagyma 5 gerezd
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
cayenne bors 0 ízlés szerint