Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfüves pusztapörkölt

Kakukkfüves pusztapörkölt
Kakukkfüves pusztapörkölt
170 perc / előkészület: 10 perc főzés: 160 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pusztapörkölt. Pörkölt, burgonyával. A pusztán szorgoskodó emberek kedvelt tápláléka. Egyszerű és tápláló. És persze nagyon finom! A legjobb, ha bográcsban készül, "mint régen". Évek óta főzőcskézve tapasztaltam ki, hogy a kakukkfű nagy barátja a sertéscombnak. Nem egyszer "sima" pörköltbe, paprikásba is teszek, hogy valami "újabbat" varázsoljak belőle. Próbáljuk ki bátran, nagyon-nagyon finom!

Pörkölt alapú receptjeimbe víz nem kerül! Hiszen nem is kell. Ne feledjük a klasszikust: a magyar ember gyomra olyan, mint a gumicsizma: a vizet nem ereszti be!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Friss fehér kenyérrel tálaljuk, hiszen ha követtük a receptet, igazi "tunkolós" pusztapörköltet kaptunk, melyhez elengedhetetlen a roppanós házi savanyúság és a testes vörösbor!

Amikor egy-egy ételbe bort teszünk, fontos, hogy minőségi bort használjunk. Kedvenc ételünk varázslatos ízvilággal hálálja meg!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát felkockázzuk, majd egy teflonos serpenyőbe dobjuk 1 ek sertészsír társaságában. Egy csipet sót adunk hozzá, majd fedő alatt, lassú tűzön párolni kezdjük.
  2. Amíg a hagyma párolódik, egy nagyobb lábast készítünk elő, felforrósítjuk, és a felkockázott sertéscombot (2x2 cm-es kockák) beledobjuk. Gyakori kevergetés mellett, erős tűzön addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, illetve levet enged.
  3. Ekkor rátesszük a párolt hagymát is. A zöldpaprikát hosszában félbevágjuk, magházát eltávolítjuk, és húsos felével lefelé a húsra fektetjük. Fedő alatt, lassú tűzön 1,5 órán át főzzük. A főzés közben olykor rázogassuk, forgassuk meg a lábast, de keverhetjük is.
  4. Ezt követően sózzuk, borsozzuk, ráöntjük a paradicsomlevet, a bort, beletesszük a babérlevelet, majd további fél órát főzzük.
  5. Amíg fő, meghámozzuk a burgonyát. Nagyobb kockákra vágjuk (3x3 cm). A fél óra elteltével beletesszük a felkockázott burgonyát is a kakukkfűvel együtt. Megszórjuk a fűszerpaprikával, és további 30-40 perc alatt készre főzzük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 470
elküldve: 0
receptkönyvben: 33
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt burgonyával, vörösboros pörkölt, vörösboros-kakukkfüves sertéspörkölt burgonyával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

802
vöröshagyma 70 dkg
sertészsír 1 ek
0 ízlés szerint
sertéscomb 3 kg
tv paprika 1 közepes db
bors 0 ízlés szerint
paradicsomlé 2 dl
vörösbor 2 dl
babérlevél 2 db
burgonya 60 dkg
kakukkfű 1 kk
fűszerpaprika 2 teáskanál