r
Nosalty Logó

Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól

Jolimami
Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

375
Kalória
19.3g
Fehérje
10.4g
Szénhidrát
28.9g
Zsír
184g
Víz
71g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 1502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.3 g

Zsír

  • Összesen
    28.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    72 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    184 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    70 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    61 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    565 micro
Összesen 375 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.2 g

Zsír

  • Összesen
    115.4 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    52 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1740.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    232 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    915 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    736.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    280 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    171 micro
  • Kolin:
    307 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    243 micro
  • β-karotin
    1336 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2260 micro
Összesen 1502 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    166.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 144 kcal

Elkészítés

  1. Felkockázzuk apróra a vöröshagymát, kb. 2 cm-es kockákra a húst és szintén 2 cm-es darabokra a zöldbabot .
  2. Az olajon pirítgatjuk a hagymát, sűrűn kevergetve. A húst rádobva szintén gyakori kevergetés mellett magas hőfokon pirítjuk, majd a hőt csökkentve meghintjük a fűszerekkel, és kevés, kb. fél dl víz hozzáadása után letakarjuk. A kevergetésről ne feledkezzünk meg továbbra sem, különben főtt húsunk lesz és nem pörkölt.
  3. Ezalatt elkészítjük a köretet - párolt rizst, puliszkát ajánlok hozzá.
  4. Amikor a pörkölt majdnem kész, hozzáadjuk az ízesítő kockát és a zöldbabot, felöntjük 1-1,5 dl hideg vízzel, felforraljuk, letakarjuk és 5 perc múlva levesszük a tűzről. (Majd elmegyünk a Dagályba fürdeni egy jót. Mire hazaérünk, kész a kaja, talán még ki se hűlt, már csak tálalni kell.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Főzés ideje: 25 p

Egyik kedvenc nyári húsételünk, szokványos "strandvacsora",  amit vastag aljú edényben -pl. Zepter- a legjobb elkészíteni, így nemcsak spórolunk az energiával, de mire farkaséhesen hazaérünk a strandról, jó eséllyel még meleg is marad az edényben anélkül, hogy megromlana. Ma is épp ez volt a vacsora.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek