Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól

Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól
Zöldbabos sertéspörkölt Jolimamitól
50 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik kedvenc nyári húsételünk, szokványos "strandvacsora",  amit vastag aljú edényben -pl. Zepter- a legjobb elkészíteni, így nemcsak spórolunk az energiával, de mire farkaséhesen hazaérünk a strandról, jó eséllyel még meleg is marad az edényben anélkül, hogy megromlana. Ma is épp ez volt a vacsora.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bátran hozzáadhatjuk a zöldbabbal egyidőben a rizst is, értelemszerűen több vízzel és ízlés szerint erősebben sózva. Maradék pörkölt is dúsítható zöldbabbal, új ízvilágot ad neki.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felkockázzuk apróra a vöröshagymát, kb. 2 cm-es kockákra a húst és szintén 2 cm-es darabokra a zöldbabot .
  2. Az olajon pirítgatjuk a hagymát, sűrűn kevergetve. A húst rádobva szintén gyakori kevergetés mellett magas hőfokon pirítjuk, majd a hőt csökkentve meghintjük a fűszerekkel, és kevés, kb. fél dl víz hozzáadása után letakarjuk. A kevergetésről ne feledkezzünk meg továbbra sem, különben főtt húsunk lesz és nem pörkölt.
  3. Ezalatt elkészítjük a köretet - párolt rizst, puliszkát ajánlok hozzá.
  4. Amikor a pörkölt majdnem kész, hozzáadjuk az ízesítő kockát és a zöldbabot, felöntjük 1-1,5 dl hideg vízzel, felforraljuk, letakarjuk és 5 perc múlva levesszük a tűzről. (Majd elmegyünk a Dagályba fürdeni egy jót. Mire hazaérünk, kész a kaja, talán még ki se hűlt, már csak tálalni kell.)
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 295
elküldve: 4
receptkönyvben: 73
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Jolimami

Mióta szakács: 2012.01.27.
45 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
maradék ételből: maradék húsból
szezon: nyár
kategória: pörkölt
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

dagály pörkölt, zöldbabos pörkölt sertéspörkölt zöldbabosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

376
sertéslapocka 40 dkg
zöldbab 40 dkg
vöröshagyma 20 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 0.5 dl
fűszerpaprika 2 kk