Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakukkfűves csirke zöldborsós árpával

Kakukkfűves csirke zöldborsós árpával
Kakukkfűves csirke zöldborsós árpával
120 perc / előkészület: 90 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs különösebb története. Így nem a hagyományos rántott husis ebédet tálaltam fel, hanem kicsit megbolondítottam.

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hús szeleteket kicsit kikloppfoljuk, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk.
  2. Egy tálba tesszük a fűszerezett húsokat, tejet öntünk rá, hogy ellepje, és a fokhagyma gerezdet is belenyomjuk. 1-2 órán át ebben pácoljuk.
  3. Az árpát jó alaposan átmossuk, feltesszük sós vízben főni, bőven ellepje. Közben a lilahagymát apróra vágjuk, és egy kevés olajon megdinszteljük.
  4. Mikor az árpa már majdnem puha, beletesszük a borsót, rozmaringot. A legvégén a hagymát. Figyelni kell, hogy legyen rajta víz, mikor fő, de a végére ne tocsogjon alatta. Ha kell, utánaízesitünk.
  5. A húsról leitatjuk a nedvességet. Kedvünk szerint süthetjük ki: lisztbe mártva hirtelen vagy bepanírozva olajban.
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 409
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Petruska

Mióta szakács: 2011.10.30.
61 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres rántott hús, csirkemell borsós gerslivel, fűszeres hús gerslivel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

615
csirkemell filé 60 dkg
tej 3 dl
fokhagyma 1 gerezd
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
gersli 40 dkg
zöldborsó 20 dkg
lila hagyma 1 közepes fej
0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint