r
Nosalty Logó

Kakaós pavlova áfonyával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Krisztike
Kakaós pavlova áfonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 380 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2270 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 246 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    245.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    79.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 380 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    75 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1470.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    304 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    492 mg
  • Nátrium
    398 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    286.2 g
  • Cukor
    258 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    479.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    925 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    904 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    251 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 2270 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    13.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    100 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 246 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a fél citrom levével közepes keménységű habbá verjük, majd a kristálycukrot apránként hozzáadjuk és jó keményre verjük. Ha már kemény a hab belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaót és a fahéjat.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy sütőpapírra rajzolunk egy 20-22 cm átmérőjű kört. Ide halmozzuk a kész tojáshabot úgy, hogy a halom körül maradjon egy kis perem, mert még nőni fog.
  3. Ha a sütő bemelegedett, helyezzük be a tortánkat és vegyük le a hőfokot 140-150 fokra. Kb. 70-75 perc alatt sül meg, mikor kész van, akkor nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Ha kihűlt, a vanilliás cukorral felvert tejszínt halmozzuk a tetejére, és szórjuk rá az áfonyát, majd reszeljünk rá egy kis étcsokoládét.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 75 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 56
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4094
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kakaós pavlova áfonyával
Krisztike 39 recept

Nagy szenvedés előzte meg ennek a tortának a megszületését! A barátnőmék jöttek hozzánk vendégségbe és a férjéről kiderült, hogy gluténérzékeny. Végül erre a receptre találtam rá Varga Gábor: Gourmandia c. könyvében, amin csak egy kicsit változtattam a cukor mennyiségének kárára. Nagy sikere volt! Tejszínnek ajánlom a Cserpes félét, valami álom az íze, és az ahogy pár pillanat alatt kemény lesz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek