Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós pavlova áfonyával

Kakaós pavlova áfonyával
Kakaós pavlova áfonyával
90 perc / előkészület: 15 perc sütés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagy szenvedés előzte meg ennek a tortának a megszületését! A barátnőmék jöttek hozzánk vendégségbe és a férjéről kiderült, hogy gluténérzékeny. Végül erre a receptre találtam rá Varga Gábor: Gourmandia c. könyvében, amin csak egy kicsit változtattam a cukor mennyiségének kárára. Nagy sikere volt! Tejszínnek ajánlom a Cserpes félét, valami álom az íze, és az ahogy pár pillanat alatt kemény lesz.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket a fél citrom levével közepes keménységű habbá verjük, majd a kristálycukrot apránként hozzáadjuk és jó keményre verjük. Ha már kemény a hab belekeverjük az ecetet, a keményítőt, a kakaót és a fahéjat.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és egy sütőpapírra rajzolunk egy 20-22 cm átmérőjű kört. Ide halmozzuk a kész tojáshabot úgy, hogy a halom körül maradjon egy kis perem, mert még nőni fog.
  3. Ha a sütő bemelegedett, helyezzük be a tortánkat és vegyük le a hőfokot 140-150 fokra. Kb. 70-75 perc alatt sül meg, mikor kész van, akkor nyitott sütőben hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Ha kihűlt, a vanilliás cukorral felvert tejszínt halmozzuk a tetejére, és szórjuk rá az áfonyát, majd reszeljünk rá egy kis étcsokoládét.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 827
elküldve: 0
receptkönyvben: 92
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: ausztrál
alkalom: születésnap, buli receptek, karácsonyi édességek, újév, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

kakaós habcsóktorta, pavlova, áfonyás pavlova

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Krisztike77
Krisztike / Krisztike77 Mon, 2012-03-26 15:08

Köszönöm!
Kisebb boltokban, pékségekben, tejboltban, picon láttam eddig a Cserpes féle termékeket.

380
tojásfehérje 4 db
cukor 20 dkg
ecet 1 ek
étkezési keményítő 4 g
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
fahéj 1 tk
citromlé 1 fél citromból nyert
habtejszín 3.3 dl
vaníliás cukor 1 csomag
áfonya 12.5 dkg
étcsokoládé 5 dkg