Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel

Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel
Habcsóktorta mascarponés eperkrémmel
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig bajban voltam, hogy mit is kezdjek a felesleges tojásfehérjével. Aztán jött az ötlet, hogy süssek belőle habcsóktortát, mely a habos krémmel olyan finomra sikerült, hogy egyszerűen nem tudtuk abbahagyni. Csak ettük, és ettük...

hozzávalók / 2 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojások fehérjét elkezdjük robotgéppel felverni. Amikor már kezd kifehéredni, habosodni, állandó keverés mellett kanalanként adjuk hozzá a porcukrot, és addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk.
  2. Ekkor először adjuk hozzá az ecetet, majd a kukoricakeményítőt, és verjük még 1-2 percig, hogy a hab teljesen kemény állagú legyen.
  3. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd három egyforma méretű kört formázzunk a keményre vert habból. (2 db tepsire lesz szükség a 3 tortalap sütéséhez.)
  4. Melegítsük elő a sütőt 130 fokra, majd helyezzük be a tepsit, és 60 percig süssük (szárítsuk) a lapokat. Ezután kapcsoljuk ki a sütőt, és hagyjuk még kb. 30 percig csukott ajtónál száradni. (Én légkeveréses sütőben szárítottam meg a lapokat egyszerre betéve mindkét tepsit.) Ezután vegyük ki, és hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Az epret alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le. Ezután botmixerrel pépesítsük, vagy ízlés szerint villával nyomkodjuk össze.
  6. A mascarponét keverjük simára a vaníliás cukorral és ízlés szerint porcukorral. Ezután keverjük hozzá a pépesített epret.
  7. A hulalát (vagy habtejszínt) verjük kemény habbá, majd apránként, óvatosan szintén keverjük hozzá az epres-mascarponekrémhez.
  8. Az egyik tortalapot helyezzük egy tálcára, majd kanalazzuk rá a krémet. Ezután helyezzük rá a második lapot, majd szintén kanalazzuk rá a krémet.
  9. Végül következik a harmadik habcsóklap, majd kanalazzuk rá a maradék krémet.
  10. A tortabevonó csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk meg, majd csorgassuk rá a torta tetejére, és várjunk pár percet, hogy megdermedjen.
  11. Ezután a torta rögtön fogyasztható. Tálalás előtt éles késsel ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.
  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 660
elküldve: 5
receptkönyvben: 87
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés epres krémmel töltött habcsóktorta, emeletes epres mascarponés habcsók, epres mascarponés habcsók-torony

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

k.margaréta
k.margaréta Sat, 2013-04-27 10:26

Kedves Gizi!
Gyönyörűséges a tortácskád, mentve! Köszi a receptet! Csak már jönne a magyar eper!
Üdv. Margit

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2013-04-26 12:07

Köszönöm Éva!!! Nálunk nagy sikere volt. Lassan megjelenik majd a finom, édes magyar eper, azzal érdemes elkészíteni.

1626
tojásfehérje 3 db
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
kukoricakeményítő 1 evőkanál
ecet 0.5 tk
eper 50 dkg
mascarpone 25 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
porcukor 1 ek
növényi habtejszín 2 dl
tortabevonó 10 dkg
eper 2 dkg