r
Nosalty Logó

Emeletes - majdnem - Pavlova torta

NS
Emeletes - majdnem - Pavlova torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

342
Kalória
4g
Fehérje
51.3g
Szénhidrát
14.3g
Zsír
61.2g
Víz
37g
Koleszterin
699.5mg
Élelmi rost
45.8g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 2061 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tálaláshoz

Összesen 239 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    14.3 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    110.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    27 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.3 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    61.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    91 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 342 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.7 g

Zsír

  • Összesen
    85.5 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    161 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    307.8 g
  • Cukor
    275 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    367.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    562 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 2061 kcal
  • 3% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    77.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    42.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 239 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A fehérjékhez adjuk a sót és az ecetet, majd lágy habbá verjük, ekkor hozzáadjuk a vanília aromát és 2-3 evőkanalanként beledolgozzuk a habverő segítségével az előzőleg keményítővel elkevert porcukrot, hogy egy sűrű, ragacsos masszát kapjunk.
  2. Jó minőségű sütőpapírra 4 egyforma átmérőjű kört formázunk a habból (más méretben is készíthetjük, a sütési időt a mérettel egyenes arányban csökkentsük vagy növeljük).
  3. A sütőt 140 fokra előmelegítjük, majd a hőmérsékletet 110 fokra visszavéve helyezzük a tortaalapokat a sütőbe és szárítjuk-sütjük őket.
  4. Hagyjuk őket a résnyire nyitott sütőben kihűlni.
  5. A krémhez a tejszínt habbá verjük egy kevés porcukorral, Hulala használatakor cukor hozzáadása nem szükséges. Ha tartósabb habot szeretnénk (későbbi fogyasztás esetén) keverjünk a tejszínhez habfixálót is.
  6. A krémsajtot határozott, de óvatos mozdulatokkal a habhoz keverjük.
  7. Miután a habcsókalapok teljesen kihűltek összeállíthatjuk a tortát. Az áfonyát (ha fagyasztott) 2-3 vízből átöblítjük és lecsepegtetjük. Az egyes rétegekre kenünk a krémből és szórunk az áfonyából, a tetejére helyezünk pár szelet karambolát is. Reszelt, vagy díszítőkéssel vágott citromhéjat szórhatunk a torta tetejére és ízlés szerint a rétegek közé is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 110 °C

Már régesrég terveztem kipróbálni a Pavlova tortát, annyi gyönyörűségeset láttam már a hazai és a külföldi web- és blogoldalakon is sorra megjelenni, hogy én sem hagyhattam ki. Végül úgy adódott, hogy éppen most így télelőn maradt meg 4 árva tojásfehérjém a hűtőben, karöltve némi felbontott habtejszínnel és krémsajttal, így nem átallok nektek friss eper, málna és hasonlók helyett egy akár a karácsonyi asztalon is helytálló őszi-téli Pavlova tortát prezentálni, stílusosan pár szelet karambolával, és fagyasztóból előcsalogatott áfonyával.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...