Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gyümölcsös pavlova torta

Gyümölcsös pavlova torta
Gyümölcsös pavlova torta
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt néhány maradék tojásfehérjém, amit el szerettem volna használni. Ez készült belőle.

hozzávalók / 3 adag

Pavlova

Feltét

Szólj hozzá!

elkészítés

Pavlova

  1. A tojásfehérjét egy csipet sóval lágy habbá verünk, majd hozzáadva a gyümölcs porcukrot és a borecetet fényes, kemény habot verünk belőle.
  2. A sütőt előmelegítjük 140 fokra, alul-felül sütésen.
  3. Szilikonos sütőpapírt terítünk egy sütőlapra, és a habot rákanalazzuk úgy, hogy a közepén egy kis üreg maradjon, ahova majd a gyümölcsöket töltjük. Az előmelegített sütőben 45-50 perc alatt kiszárítjuk. Akkor jó, ha a kérge roppan, de belül még lágy.
  4. A sütőből kivéve lehűtjük.

Feltét

  1. A gyümölcsöket meghámozzuk, vékonyra szeleteljük, a kihűlt torta közepére halmozzuk.
  2. A lemon curd-öt habzsákból csillagcsővel a torta szélére nyomjuk díszítésként.
  • sütési hőfok: 140°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 686
elküldve: 0
receptkönyvben: 28
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

gyümölcsös habcsók-torta, habcsóktorta sok gyümölccsel

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Wed, 2015-06-24 08:27

Szó sincs róla, hogy "tudatlan" lennél. A lemon curd egy citromkrém, amit itt a közértben nem kapsz meg, - ez csak Angliában működik így. Viszont mivel szeretem, időnként elkészítem. Néhány hétig eláll a hűtőben, ezért engedd meg, hogy egy nagyon jó kis receptre felhívjam a figyelmedet: http://www.nosalty.hu/recept/meyer-lemon-curd. Természetesen kiváló sima citromból is. Ha teheted, próbáld ki, mert szerintem isteni finom.

161
tojásfehérje 3 db
gyümölcscukor 4 ek
fehérborecet 1 teáskanál
1 csipet
lemon curd 2 ek
ananász 0.25 db
banán 1 közepes db
mangó 0.3 közepes db