Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel

Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel
Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel
90 perc / előkészület: 50 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsony másnapján könnyed desszerttel kedveskedtem a családnak a vacsora után. A nehéz édes sütemények után felüdítő volt egy kis narancsos édesség.
Ez volt az első narancsdzsemem, a receptet arányaiban módosítottam csak, mivel eredetileg a szomszédasszonytól kaptam.

hozzávalók / 8 adag

A narancsdzsemhez

A palacsintához

ajánlat

Eredetileg 1 kg kristálycukorral írja a recept, de túl soknak találtam, és mindenképpen könnyebb dzsemet szerettem volna.
Sokkal élvezetesebb a narancs aromája, ha nem szájragasztóan édes.
A narancs héjánál vigyázzunk, hogy a fehér rész ne jusson bele, mert keserű és élvezhetetlen lesz az édességünk.
A zselésítőn olvassuk el mindenképpen az arányokat, hogy 1 kg-hoz mennyi szükséges.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A narancsdzsemet egy nappal előre megfőzzük.
  2. A narancs narancssárga héját vékonyan lehámozzuk, majd felaprítjuk vékony csíkokra, és forrásban lévő vízben tartjuk 5 percet, ezután 10 percig hideg vízben áztatjuk.
  3. A gyümölcsről eltávolítjuk a keserű fehér héjat is, majd cikkekre bontjuk, és hozzákeverjük a zselésítő anyagot.
  4. A narancslevet egy lábasba öntjük, és hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a citromlevet és a csíkokra vágott héjat.
  5. Forraljuk fel, és aztán 5-6 percig kevergessük a főzés közben. Ezután hozzáadjuk a zselésítővel elkevert narancshúst és forrás után kb. 2 percig főzzük.
  6. A masszát vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a szörpöt, majd távolítsuk el a fűszereket.
  7. Utolsó lépésként ujjnyi melegvizet engedjünk a tepsibe, töltsük meg az üveget, azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre, 5 perc után pedig visszafordítható, és kész is a dzsem.
  8. A palacsintához való alapanyagokat egyneművé dolgozzuk, amíg egy hígabb masszát nem kapunk, kisütjük őket, és narancsdzsemmel tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 281
elküldve: 0
receptkönyvben: 77
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Knoblauh Diána

Mióta szakács: 2009.10.27.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: közepes
kategória: palacsinta
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fűszeres narancsdzsem palacsintába töltve, narancslekváros kakaós palacsinta

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

591
narancs 1 kg
narancslé 0.5 l
zselatinfix 1 csomag
cukor 75 dkg
citromlé 2 citromból nyert
fahéj 0.5 kk
szegfűszeg 3 db
szörp 30 ml
finomliszt 250 g
cukrozatlan kakaópor 1 kk
tojás 1 db
tej 1 dl
szódavíz 1 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek