Nosalty Logó

Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Knoblauh Diána
Kakaós palacsinta 2. - házi narancsdzemmel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Összesen 591 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Összesen 4727 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Összesen 162 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    2.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139.5 g
  • Cukor
    111 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    164.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    227 micro
Összesen 591 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    52 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1589.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    538 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    200 mg
  • Foszfor
    574 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1116.1 g
  • Cukor
    888 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    1312.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    203 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    570 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    443 micro
  • Kolin:
    265 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    105 micro
  • β-karotin
    664 micro
  • β-crypt
    1594 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1818 micro
Összesen 4727 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    1.8 g

Zsír

  • Összesen
    0.7 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    54.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    20 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    55 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 162 Kcal

Hozzávalók

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Elkészítés

A narancsdzsemhez

  1. A narancsdzsemet egy nappal előre megfőzzük.
  2. A narancs narancssárga héját vékonyan lehámozzuk, majd felaprítjuk vékony csíkokra, és forrásban lévő vízben tartjuk 5 percet, ezután 10 percig hideg vízben áztatjuk.
  3. A gyümölcsről eltávolítjuk a keserű fehér héjat is, majd cikkekre bontjuk, és hozzákeverjük a zselésítő anyagot.
  4. A narancslevet egy lábasba öntjük, és hozzáadjuk a cukrot, a fűszereket, a citromlevet és a csíkokra vágott héjat.
  5. Forraljuk fel, és aztán 5-6 percig kevergessük a főzés közben. Ezután hozzáadjuk a zselésítővel elkevert narancshúst és forrás után kb. 2 percig főzzük.
  6. A masszát vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a szörpöt, majd távolítsuk el a fűszereket.
  7. Utolsó lépésként ujjnyi melegvizet engedjünk a tepsibe, töltsük meg az üveget, azonnal zárjuk le, és fordítsuk fejre, 5 perc után pedig visszafordítható, és kész is a dzsem.
  8. A palacsintához való alapanyagokat egyneművé dolgozzuk, amíg egy hígabb masszát nem kapunk, kisütjük őket, és narancsdzsemmel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10439
  • Feltöltés dátuma: 2010. március 14.

Ajánló

Eredetileg 1 kg kristálycukorral írja a recept, de túl soknak találtam, és mindenképpen könnyebb dzsemet szerettem volna. Sokkal élvezetesebb a narancs aromája, ha nem szájragasztóan édes. A narancs héjánál vigyázzunk, hogy a fehér rész ne jusson bele, mert keserű és élvezhetetlen lesz az édességünk. A zselésítőn olvassuk el mindenképpen az arányokat, hogy 1 kg-hoz mennyi szükséges.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Knoblauh Diána 12 recept

Karácsony másnapján könnyed desszerttel kedveskedtem a családnak a vacsora után. A nehéz édes sütemények után felüdítő volt egy kis narancsos édesség. Ez volt az első narancsdzsemem, a receptet arányaiban módosítottam csak, mivel eredetileg a szomszédasszonytól kaptam.

Hozzászólások

Hozzávalók

A narancsdzsemhez

A palacsintához

Címlapról ajánljuk

További cikkek