r
Nosalty Logó

Kakaós mézeskalács

Krisztike
Kakaós mézeskalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

856
Kalória
8.4g
Fehérje
161.5g
Szénhidrát
21.3g
Zsír
22.9g
Víz
53.8g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
94.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 5141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 385 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    21.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    290 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    161.5 g
  • Cukor
    94 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    22.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    168 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    50.4 g

Zsír

  • Összesen
    127.6 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    323 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4186.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1052 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    146 mg
  • Foszfor
    1741 mg
  • Nátrium
    1078 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    968.9 g
  • Cukor
    565 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    137.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1026 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    115 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1007 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    237 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 5141 kcal
  • 4% Fehérje
  • 76% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    313.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    72.6 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    10.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 385 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy láposban lassan összeolvasztjuk a mézet, a cukrot, a vajat vagy margarint, a vaníliás cukrot és a tejet, míg a méz és a cukor teljesen el nem olvad. Utána egy keverőtálba öntjük és hagyjuk kicsit hűlni.
  2. A félig kihűlt masszába robotgéppel beledolgozzuk a fahéjjat és az aromát. A száraz hozzávalókat: liszt, étkezési keményítő, kakaópor és sütőpor összekeverjük és átszitáljuk, majd a mézes masszához keverjük a 2/3- át a robotgép segítségével. A maradék lisztkeveréket pedig kézzel dolgozzuk a tésztába. Ha nagyon ragacsos lenne a tészta, tegyük pár órára fóliába csomagolva a hűtőbe.
  3. A tésztát lisztezett deszkán fél centiméteresre nyúltjuk és kiszúrjuk belőle a formákat, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezünk és betoljuk az előmelegített (160-180 C) sütőbe kb. 10-15 percre.
  4. Mikor megsültek a mézeskalácsok és kihűltek, a tojásfehérjéből és cukorból kikevert mázzal dekoráljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pár éve bukkantam erre a receptre, és nagyon bevált nekem. A mézeskalácsot én elsősorban a fára akasztom, de ezt megenni is lehet, mert nagyon finom. Ez nem az a hagyományos fajta, mert én azt nem annyira kedvelem (ez a mézecskalács fűszerkeverék nem igazán az én világom, főleg a szegfűszeggel van bajom), szóval ebben ugyebár nincs fűszerkeverék, de a fahéjtól teljesen karácsonyi hangulatú lesz az egész. Nagyon jól tárolható, szinte korlátlan ideig eláll, sütés közben nem deformálódik el és puha lesz (inkább másnap). Azokat, amiket a fára akasztok még a sütés előtt a habzsákomhoz tartozó sima végű "csőrrel" kiszúrom ott, ahol a szalagot át akarom fűzni.

Nosalty stories

További receptek

Svéd mézeskalács

Ha a ropogós mézeskalácsok rabjai vagytok, akkor mindenképpen készítsétek el ezt a sötétbarna svéd csodakekszet, mert mennyeien fűszeres és csodásan ropog! Falatozhatjuk magában az ...

Rosanics Petra

Ünnepi mézeskalács

Mézeskalács nélkül az ünnepek sem igazán édesek, a megfelelő recept megtalálása azonban nem könnyű feladat. Hogy ráleljünk az igazira, érdemes kísérletezni - ez a recept is így ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...