Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Német mézeskalács

Német mézeskalács
Német mézeskalács
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mivel egy éjszaka állás után is puha az állaga, ezért fagyiskanállal mértem ki, és ellapítottam keksznek. Nagyon könnyű sütemény.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat és a cukrot robotgéppel addig verjük (kb. 10 perc), míg halványsárga hab lesz belőle.
  2. A mogyorót és a mandulát megőröljük, belekeverjük a tojáshabba. Beleforgatjuk a fűszerkeveréket, reszelt citromhéját és végül a kandírozott gyümölcshéjakat is.
  3. Folpackkal lefedve egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  4. Másnap a fent leírt módon porciózzuk sütőpapírral bélelt tepsibe. 160 fokon kb. 20 perc alatt megsülnek.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 026
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fűszeres keksz, fűszeres tallér

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

317
gyümölcscukor 10 dkg
tojás 5 db
törökmogyoró 20 dkg
mandula 20 dkg
kandírozott citromhéj 10 dkg
kandírozott narancshéj 10 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
mézeskalács fűszerkeverék 15 g