r
Nosalty Logó

Kakaós kalács 6. - koszorúban

NS
Kakaós kalács 6. - koszorúban
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1240
Kalória
19g
Fehérje
163.4g
Szénhidrát
58.1g
Zsír
44.6g
Víz
52.5g
Koleszterin
6.5g
Élelmi rost
61.9g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 348 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19 g

Zsír

  • Összesen
    58.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    16 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    557.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.4 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    44.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    139 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    523 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 1240 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.4 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    210 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2228.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    193 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    251 mg
  • Foszfor
    988 mg
  • Nátrium
    262 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    653.7 g
  • Cukor
    248 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    178.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2221 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    556 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2091 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1547 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    341 micro
Összesen 4965 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    69 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    24 micro
Összesen 348 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt 2 evőkanál cukorral megszórva pohárba félreresszük. (kb. 5 perc múlva folyós lesz)
  2. Az olvasztott margarinhoz a tejet, tojást,a folyékony élesztőt elkeverjük egy csipet sót, majd hozzádolgozzuk a lisztet.A kész tészta tetejét egy kicsit lisztezzük, és nagy zacskóba tesszük, amit a végén csak lazán megkötünk minimum fél órára hűtőben pihentetjük. (Minél hidegebb, annál könnyebb dolgozni vele, de én már sütöttem másnap, s előfordult, hogy később került rá a sor, és úgyis finom volt).
  3. A töltelékhez a margarint olvasszuk fel, de itt is épphogy) majd cukorral, kakaóval összekeverjük (csak épp, hogy a cukor is elolvadjon).
  4. A tésztát lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, és fél centisre nyújtjuk. Nem kell sokat dolgozni, ne melegedjen át.
  5. A kész krémet kenjük rá, de a tölteléknek sem szabad túl melegnek lennie!
  6. A feltekert rudat hosszanti irányban kettévágjuk, úgy, hogy az elején kb. 2 cm-t egyben hagyunk.
  7. Két rudat összeforgatunk úgy, hogy a vágott rész mindig felfelé nézzen.
  8. Koszorút csinálunk belőle, és egy hirtelen mozdulattal egy 28 cm átm.kuglófformába tesszük, amit előtte vastagon kivajaztunk.
  9. Először 200 fokon 10 percig, majd 180 fokon kb. 30 percig sütjük (ha a teteje nagyon pirulna, takarjuk le fóliával).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28 cm

Ja, és mégy egy jó tanács, én a biztonság kedvéért a tortasütő alá mindig teszek a rácsra alufóliát, vagy egy másik tepsit, hogy az esetleges kifolyó kakaó masszát ne kelljen a sütőből órákig kaparászgatni. Ha valakinek nincs kerek tortasütője, lehet két rúdba is sütni, csak magas falú legyen, hogy a tészta ne tudjon szét folyni. Ez a tészta csak leírva tűnik bonyolultnak, mert próbáltam részletesen leírni, amit én már kitapasztaltam…Sok sikert kívánok az elkészítéséhez!

Nosalty stories

További receptek

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Minibarhesz

A barhesz, más néven "challah", egy édeskés, hagyományos zsidó kalács, amelyet főként shabbatkor és más zsidó ünnepek alkalmával készítenek. A szó a héber "hallá" kifejezésből ...

Gerzsenyi Flóra

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek