Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Húsvéti kalácskenyér

Húsvéti kalácskenyér
Húsvéti kalácskenyér
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Húsvét hagyományos kenyere, ami inkább egy kalács. Nagyon egyszerű az elkészítése.

Nálam nem csak húsvétkor kerül az asztalra, mert a reggelinél mindenki szívesen elfogyasztja a kakaó vagy kávé mellé.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet egy tálba beleszitáljuk, és egy mélyedést alkotunk a közepébe. A tejet langyosra fölmelegítjük.
  2. Közben az élesztőt belemorzsoljuk a lisztben kialakított mélyedésbe, megszórjuk az egy evőkanál cukorral, és a meleg tejből is adunk hozzá egy keveset. Pár percig kelesztjük.
  3. A mazsola kivételével a többi hozzávalókat is a liszthez adjuk, és jól összedolgozzuk, dagasztjuk-
  4. Konyharuhával letakarjuk, és 20 percet pihentetjük a tésztát. Majd a 20 perc pihenés után hozzáadjuk a mazsolát, és jól beledolgozzuk. További 20 percig pihentetjük (Tipp: A mazsolát fölhasználás előtt jó, ha meleg vízben megáztatjuk, és szűrőn lecsöpögtetjük.)
  5. Miután lejárt a pihenési idő, akkor kétfelé választjuk a tésztát, és 2 db cipót alkotunk. Egy sütőpapírral kibélelt gáztepsibe rakjuk. Az egy tojássárgáját összekeverjük a tejjel, és lekenjük a tetejét. A tetején egy éles késsel keresztet teszünk rá. (Ez lehet egy szimbólum, mivel húsvéti kenyér vagy csak egy díszítés, mindenki egyénileg dönti el.) Ameddig fölmelegszik a sütönk ismét pihentetjük kb 25 - 30 perc.
  6. 190 fokon 25-30 percig sütjük. Ha nagyon barnul a tészta, akkor sütőpapírral takarjuk le- Fogyasztáskor a szeleteket megkenhetjük vajjal, úgy még finomabb. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 495
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
155 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

kalácscipó

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1052
finomliszt 600 g
friss élesztő 42 g
tej 150 ml
vaj 120 g
cukor 70 g
cukor 1 ek
0 ízlés szerint
citromhéj 1 citromból nyert
tojássárgája 3 db
mazsola 150 g
tej 3 ek
tojássárgája 1 db