Nosalty Logó

Mákvirág ahogy Katharosz készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Mákvirág ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 948 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 3791 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Összesen 276 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.9 g

Zsír

  • Összesen
    33.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1729.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    452 mg
  • Nátrium
    469 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135.4 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    102 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 948 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    135.6 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    47 g
  • Koleszterin
    325 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6919.4 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    2437 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    545 mg
  • Foszfor
    1809 mg
  • Nátrium
    1875 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    541.6 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    418 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    574 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    410 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    310 micro
Összesen 3791 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 61% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.5 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    30 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl langyos tejben 3 ek porcukrot elkeverünk, és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk.
  2. Ezután az összes hozzávalóval tésztát dagasztunk, de a tejet csak fokozatosan adagoljuk, szükség szerint.
  3. Letakarva meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát enyhén lisztezett felületen 30x40 cm-es lappá nyújtjuk, megkenjük az olvasztott vajjal, megszórjuk a cukros-mákkal, reszelt citromhéjjal. Feltekerjük, mint a bejglit.
  5. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe emeljük, kör alakúra formázzuk, a két végét szorosan összeillesztjük, majd két ujjnyira bevagdossuk, a bevagdosott részeket kifordítjuk. Tojásos tejjel lekenjük.
  6. Sütés: kb.190- 200 fokra előmelegített sütőben 25 percig, tűpróba.
  7. A sütőből kivéve forró-cukros tejjel lekenjük, és rövid ideig konyharuhával letakarjuk, így finomabb lesz a külseje.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4891
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 22.

Ajánló

Tipp: kenyérsütőgépben is dagaszthatjuk, ebben az esetben a folyadék kerül alulra, cukor, só, olaj, citromhéj, liszt, élesztős tej. De az egész folyadékot itt se tegyük bele az elején, szükség szerint adagoljuk. Én így csináltam!!! További képek a blogomon!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Katharosz 486 recept

Mutatós, dekoratív kalács.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Guszta, finomság, köszönöm. :-) Éva-Anyóca

flammildi

Holnap elkészitem, a bevagdosást még nem tudom hogy milyen mélyre kéne csinálni?Egyszer?en csak két oldalra ki kell forditani ahogy bevágtam, és az ugy fog maradni?

Katharosz

Szia, itt láthatod, hogyan készítettem http://katharoszkonyhaja.gportal.hu/portal/katharoszkonyhaja/image/gallery/1360526336_99.jpg Üdv. Kati

fnbetti

Szia! Egy kis segítséget kérnék: jól gondolom, hogy a bevágott tészta alsó részét jobbra fordítjuk v húzzuk ki a fels? részét pedig balra? :) Így jön ki ez a forma? Vagy az alsó részt nem kell csak a fels?t? Olyan régóta szemezek vele, de eddig nem mertem nekifogni. Talán majd most... Köszi a segítséget el?re is! Bea

Katharosz

http://katharoszkonyhaja.gportal.hu/picview.php?prt=710862&gid=2816635&index=105 Szia, bemásoltam a képtáramból a sütés el?tti képet, ez segíteni fog. Üdv. Kati

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ezeket a zöldségeket és virágokat ültessük áprilisban

Ahogy beköszönt a kellemes tavaszi időjárás, úgy szaporodnak meg kinti teendőink is. Ha szabadidőnk nagy részét az udvaron szeretnénk tölteni, amint beköszönt a meleg, akkor most álljunk neki a kerti munkálatoknak, hogy később gyönyörködhessünk bimbózó virágainkban és zöldellő növényeinkben. ezeket ültessük el áprilisban.

Mucsi Blanka

„Mindig arra buzdítom az embereket, hogy az ő esküvői tortájuk...

A rögtön felismerhető, különleges színekben pompázó, szabályos mértani formájú torták mellett egy ideje izgalmas desszertválogatások is készülnek az Egy csipet torta műhelyében. Bár a tavalyi év és a járványhelyzet nem kedvezett az esküvőknek és a rendezvényeknek, az ünnepi torták és a sütisdobozok iránt most minden eddiginél nagyobb az érdeklődés. Horváth Alexandra, a tortaműhely alapítója az őszi esküvők varázsáról, az inspiráció forrásairól és a sütés terápiás hatásáról is mesélt.

Chilembu Krisztina

További cikkek

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.