Nem a legkönnyebb a fonás, mivel - mint szinte minden GM tészta - nem nyúlik úgy, mint a búzalisztes (a sikér hiánya miatt), de megéri "szenvedni" vele szerintem. Az én kislányom nem hitt a szemének, hogy ez az övé... :-)
Nem a legkönnyebb a fonás, mivel - mint szinte minden GM tészta - nem nyúlik úgy, mint a búzalisztes (a sikér hiánya miatt), de megéri "szenvedni" vele szerintem. Az én kislányom nem hitt a szemének, hogy ez az övé... :-)
*hirdetés/ajánlat
Hozzászólások (24)
A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!
Segítsetek kérlek! Én a Glutenix foszlós kalács lisztjéböl készítettem. Csak 1.5 dl tejet használtam fel, mégis annyira folyós lett a tészta, hogy a deszkáról alig tudtam bekanalazni a formába. Nemhogy kinyújtsam, töltsem....Gondoltam majd kiszikkad, de nem. Szépen feljött, de szalonnás lett. Ehetetlen. Mennyi ideig sütitek? Még kevesebb tejet tegyek hozzá?
Köszönöm,
Ági
Nagyon jól sikerült! Naturbit lisztet használtam. A töltelék kicsit sok lett - hát nem kentem bele az összeset. Fonni nem hagyta magát, hát megtekertem, mint Adélia javasolta. A három ágat elkészítettem, kicsit átvetettem az ágakat és tekertem rajta. Azt hitték, fonva van. Egy hosszú, keskeny tepsibe tettem - olyan püspökkenyérhez való féle - de nem akart szétfolyni, oké volt.Anyósom mesélte, hogy szokott régen olyan kuglófot sütni, ahol három "ágat" tekernek eltérő töltelékkel / pl dió, mák, kakaó/ és összefonva tekerik be a kuglófsütőbe és így nagyon izgalmas metszete van a kuglófnak. Ki fogom ezzel a tésztával próbálni.A sütési idő biztos sokkal hosszabb lesz.
Nagyon örülök a sikerednek! :-)
Hát a fonás nekem is néha nehezebben megy, és van hogy én is csalok picit, és csavarok, meg tekerek...:-) Én is hallottam már erről a kuglófról, meg is van a receptje, de a lányom sem a diósat nem szereti, sem a mákosért nem rajong....De ha megsütötted, írd meg, hogy sikerült!!
Jó sütögetést! :-))
Szép lett és finom is, de egy kicsit szárazabb, mint rendes lisztből! Én Sparos Free from lisztből készítettem. Köszönöm szépen a receptet!
Gratulálok a kalácshoz! Nagyon finom lett, bár a fahéjat én is kihagyom belőle legközelebb. A töltelék nekem kicsit megáztatta a tésztát, legközelebb maradok a nálam hagyományos kakaó-cukor változatnál. Ettől függetlenül köszönöm szépen a receptet! :)
Elkészítettük,pontosan a leírtak szerint.Jól sikerült,finom és szép lett.Zacskóba három naposan is jó volt.Féltem az elkészítéstől,de így utólag,nem is volt olyan nehéz.
Szia! Gratulalok a receptedhez, valami fonseges, 10 eve nem ettem finom kalacsot! Ha nem haragszol tovabb adtam a receptedet, kulfoldon is mar ilyet sutnek, aranylag konnyu elkesziteni ami a glutenmentesre nem jellemzo. Schar B-bol volt az elso probam. MIndenkit levett a labarol a latvany es az iz egyarant. A tobbiek neveben is meg egyszer gratulalok!
Szia.
Először is elnézésedet kérem, hogy nem írtam vissza, valahogy nem figyeltem...
Másodszor, köszönöm!
Örülök, hogy jónak találjátok a receptet. Haragudni?! Ugyan miért?! Azért tettem fel, hogy vigye aki szeretné! :-)
További sok klassz receptet, és jó egészséget kívánok!
Évi
Szia!
Glutenix Alfa Mix-el is meg lehet szerinted csinálni? Nagyon jól néz ki ez a kalács, ügyi vagy!
Szia.
Igen, amit esetleg én is javasoltam volna helyettesítő lisztnek az az Alfa Mix. Próbáld meg szerintem vele. Még el tudom képzelni Glutenix foszlós kalács keverékkel is...
Számolj bel kérlek majd az eredményről, ha úgy döntesz megpróbálod! :-))
Köszönöm!
Évi
Szia!
Életem első kalácsa éppen most sült ki, és valami hihetetlenül jól sikerült! Nagyon köszönöm a receptet, nem is hittem volna, hogy ennyire jó lesz a végeredmény:) A család többi tagja észre sem vette, hogy gluténmenteset eszeget:)
További szép estét:
Nina
Szia.
Nincs mit!:-)
Nagyon örülök a sikerednek!! Ügyes vagy! :-))
További jó sütögetést kívánok!
Évi
Lenne egy kérdésem! Ezt a mix lisztet mivel lehetne helyettesíteni? Most tértünk át a gm táplálkozásra, és ilyet még nem vettem. Viszont van otthon rizslisztem, kukoricalisztem, mandula-, kókusz-, szezám-, lenmag-, és zabpehelylisztem. Ezekből lehet valamit variálni? :)
Szia.
Az első amit mondanék, hogy legjobb tudomásom szerint a zab nem fogyasztható lisztérzékenyeknek!! Kérlek ennek nézz utána.
A kérdésedre sajnos nem tudom a választ. Én csak palacsintába, piskótába stb. keverek lisztet, amúgy már kevert lisztet veszek. Bár a bolti lisztek is kukorica, rizs stb. lisztből készülnek, de az arányokat nem tudom, ezért kalácsokhoz kenyerekhez inkább készen vásárolom.
A Tescoban kaphatsz Schar Mixet, a Spárban is van jó keverék liszt. Érdemes szerintem gyorsan venned, mert sok jó dolgot tudsz készíteni belőlük :-)))
üdv.
Évi
Köszönöm a válaszodat! :)
Szia!!Nagyon szép ez a kalács!!!Nem könnyű ezekkel a lisztekkel dolgozni-nekem a férjem lisztérzékeny-de úgy látszik te nagyon ügyes vagy!Nem tudom hogy megpróbálkozom-e vele,de mindenesetre elmentettem a receptet a szakácskönyvembe..A zsemléid is gyönyörűek,nekem még sosem lettek ilyen szépek,bár én nem formában sütöttem.Jó ötlet ez az amerikai fánkforma..Köszi szépen a jó recepteket és további jó ütögetést kívánok!Üdv:Juki
Szia.
Ne haragudj, de valahogy nem vettem észre az értesítőt, hogy írtál :-(
Köszönöm! :-))
A kislányomnak nagyon fontos, hogy a gyerekek ne nézzenek "furán" arra amit Ő eszik. Ezért igyekszem neki olyanokat sütni, ami olyan "normális" :-)
Egyszer próbáld ki szerintem ezt a kalácsot, igazán finom!
Jó egészséget kívánok!
Évi
Szia Ajandek!
Múlthéten készítettem el ezt a kalácsot, ami finom lett, viszont lenne pár megjegyzésem/kérdésem a recepthez:
- A hozzávalók szerint a tésztába kell tojássárgája, viszont a leírásban ez nem szerepel. (Én hozzáadtam azt is, a tésztát nem rontottam el vele)
- A recept szerint egy teáskanál fahéj is kell bele, nekem viszont ettől inkább fahéjas íze lett, mint kakaós. Így is finom volt, de legközelebb a fahéjat biztos kihagyom belőle.
- A fonás tényleg nagyon nehéz, én inkább csak csavartam rajta kettőt és attól is fonott kinézete lett. Ez az én saram, nem vagyok egy profi szakács :D
Lényeg a lényeg, a kalács nagyon finom lett, és pár nap után is ugyanolyan jó állaga maradt.
Köszi a receptet, üdvözlettel
Adelia
A csavarás bomba ötlet! Kezdtem fonni, nem hagyta magát. Eszembe jutott, mit írtál: tekerés! A vejem kérdezte, hogy sikerült fonni - de elárultam, hogy sehogy. Az összkép nagyon megfelelő volt.
Szia.
Igen, tényleg kimaradt a leírásból a tojássárágja. Köszönöm a jelzést! Javítom...
A tojásfehérét nem szabad beletenni, mert az "lehúzza".
A fehéj ízlés kérdése, nekem valahogy most így ízlett jobban, de Te nyugodtan kihagyhatod :-)
A fonás tényleg nem könnyű, de a csavarással is ez a hatás szinte, gondolom. Én is kipróbálom az tuti! :-))
Örülök hogy végeredményben ízlett a végeredmény!!
További jó sütögetést kívánok.
Évi
Jaj, ez nagyon szép kalács! A kisfiam is nagyon örülne egy ilyennek, csak én úgy félek neki állni, mert ezek a tészták nem úgy formálódnak, mint a "búzás" tészták! Azért összeszedem minden ügyességem és megpróbálom megcsinálni, beszámolok majd hogy milyen lett! Biztosan nagyon finom!! Ildi
Kedves Ildi!
Ne félj! Fonáskor ne húzd a tésztát, az a fontos, mivel nem nyúlik igazán. De ha nem sikerül szépen megfonni, azon se aggódj. Valahogy kerüljön a kenyérsütő formába, ott ő majd teszi a dolgát:-)
Sok sikert kívánok neked!!!!
És várom a beszámolódat!
üdvözlettel:
Évi
Kedves Ajandek, nagyon meghatodtam a storydon... es nagyon elszegyelltem magam, mert ugyebar milyen konnyu megfelejtkezni kapott kincseinkrol... Mellesleg a kalacs gyonyoru!
Szia.
Köszönöm! :-)
Kívánom Neked, hogy naponta jusson eszedbe, milyen szerencsés vagy, hogy ilyen nagy kicseket bízott rád az élet!
Üdvözlettel:
Ajandek