r
Nosalty Logó

Foszlós vagy búzacsírás kalács

Marina
Foszlós vagy búzacsírás kalács
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

752
Kalória
18.9g
Fehérje
121g
Szénhidrát
19.9g
Zsír
30.7g
Víz
70.9g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
18.6g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Összesen 5263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tésztához

Tészta töltelékéhez

A kalács megkenéséhez

Összesen 266 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.9 g

Zsír

  • Összesen
    19.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    538.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    121 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    92 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 752 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    132.3 g

Zsír

  • Összesen
    139 g
  • Telített zsírsav
    77 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    497 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3770.4 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    360 mg
  • Kálcium
    1018 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    410 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    846.9 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    215 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    965 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    643 micro
  • Kolin:
    292 mg
  • Retinol - A vitamin:
    947 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    223 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    381 micro
Összesen 5263 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    190.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    21 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    42.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    10.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 266 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt megkelesztjük 1dl langyos tejben.
  2. A liszteket egy mély tálban összkeverjük, hozzáadjuk a cukrot, a megkelt élesztőt, és a langyos tejet.
  3. Alaposan megdagasztjuk. Amikor a tészta hólyagos, akkor hozzákeverjük az olvasztott vajat.
  4. Miután a vajjal is alaposan kidolgoztuk, a tésztát kiemeljük a tálból, alul-felül behintjük liszttel. Visszatesszük a tálba, és langyos helyen jó duplájára kelesztjük.
  5. Óvatosan lisztezett deszkára borítjuk, és kettévágjuk a tésztát, így 2 kalácsunk lesz.
  6. A tészta tetejét liszttel meghintjük, és sodrófával kinyújtjuk.
  7. Ecsettel vagy kanállal rákenjük az olvasztott vajat, és rászórjuk a vaníliás cukrot.
  8. Csigavonalban a hosszabbik oldalánál kezdve feltekerjük, középen kettéhajtjuk, és a két ágat összecsavarjuk. Ugyanezt megcsináljuk a másik tésztával is.
  9. Vajjal kikent tepsibe tesszük a két kalácsot, és ismét megkelesztjük.
  10. Sütés előtt vízzel kevert tojássárgájával megkenjük.
  11. Készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez két nagy kalács lesz, nyugodtan felezhető is az adag. Én egy fáradsággal ennyit szoktam sütni, és hamar elfogy.

Nosalty stories

További receptek

Ferdinánd tekercs

A Ferdinánd tekercset egyáltalán nem olyan nehéz elkészíteni házilag, mint azt elsőre gondolnánk. Fontos viszont, hogy a jóféle vajat és a zsíros tejszínt nem szabad kispórolni ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek