r
Nosalty Logó

Kakaós kalács 10. - gluténmentes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ajandek
Kakaós kalács 10. - gluténmentes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejére

Összesen 654 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejére

Összesen 2623 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejére

Összesen 330 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    83 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    83.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    279 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    274 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    65 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 654 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.8 g

Zsír

  • Összesen
    128.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    931 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1881.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    342 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    333.8 g
  • Cukor
    148 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1095 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    258 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    656 micro
Összesen 2623 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    16.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    117 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 330 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálba öntjük a lisztet. Csinálunk a közepén egy mélyedést, amibe beletesszük a sót, a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos tejet öntünk rá, hogy a mélyedésből ne csorduljon ki.
  2. Pár perc múlva, ha az élesztő felfutott a tálban, elkezdjük összedolgozni úgy, hogy előtte hozzáöntjük az olvasztott vajat, a tojássárgákat.Lágy tésztát kell kapnunk, csak szükség esetén öntsük bele az összes tejet. (Tapasztalatom szerint 1.5-1.8 dl között kell bele.)
  3. Pár percig dagasszuk, majd hagyjuk kb. 15 percet kelni.
  4. Amíg kel a tészta, elkészítjük a kakaós tölteléket. Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, aporcukrot, a kakaót, összekeverjük a fahéjjal, a rumaromával, és eztis félretesszükhűlni.
  5. Ha a tészta megkelt, kivesszük a sütőből, kiborítjuk, átgyúrjuk, és 3 részre osztjuk. Fogunk egy cipót, és hosszúra sodorjuk, majd kinyújtjuk laposra és viszonylag szélesre. Ezt megkenjük a kakaóskrém egyharmadával. Feltekerjük, mint egy hosszú szivart. Félretesszük. Ezt megismételjük a maradék két gombóccal is.
  6. Hakészen vannak a megtöltött rudak, összefonjuk őket, és sütőformába tesszük. Fontos! Ha nem teszed sütőformába, szétfolyik!
  7. Megkenjük a felvert tojássárgájával, 20 percig még kelesztjük, majd pirulásig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 54
  • Össznézettség: 35709
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 30.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kakaós kalács 10. - gluténmentes
Ajandek 15 recept

Nem a legkönnyebb a fonás, mivel - mint szinte minden GM tészta - nem nyúlik úgy, mint a búzalisztes (a sikér hiánya miatt), de megéri "szenvedni" vele szerintem. Az én kislányom nem hitt a szemének, hogy ez az övé... :-)

Hozzászólások (13)

Boribon

Kedves Ajandek, nagyon meghatodtam a storydon... es nagyon elszegyelltem magam, mert ugyebar milyen konnyu megfelejtkezni kapott kincseinkrol... Mellesleg a kalacs gyonyoru!

Ajandek

Szia. Köszönöm! :-) Kívánom Neked, hogy naponta jusson eszedbe, milyen szerencsés vagy, hogy ilyen nagy kicseket bízott rád az élet! Üdvözlettel: Ajandek

ildica

Jaj, ez nagyon szép kalács! A kisfiam is nagyon örülne egy ilyennek, csak én úgy félek neki állni, mert ezek a tészták nem úgy formálódnak, mint a "búzás" tészták! Azért összeszedem minden ügyességem és megpróbálom megcsinálni, beszámolok majd hogy milyen lett! Biztosan nagyon finom!! Ildi

Ajandek

Kedves Ildi! Ne félj! Fonáskor ne húzd a tésztát, az a fontos, mivel nem nyúlik igazán. De ha nem sikerül szépen megfonni, azon se aggódj. Valahogy kerüljön a kenyérsüt? formába, ott ? majd teszi a dolgát:-) Sok sikert kívánok neked!!!! És várom a beszámolódat! üdvözlettel: Évi

Törölt felhasználó

Szia Ajandek! Múlthéten készítettem el ezt a kalácsot, ami finom lett, viszont lenne pár megjegyzésem/kérdésem a recepthez: - A hozzávalók szerint a tésztába kell tojássárgája, viszont a leírásban ez nem szerepel. (Én hozzáadtam azt is, a tésztát nem rontottam el vele) - A recept szerint egy teáskanál fahéj is kell bele, nekem viszont ett?l inkább fahéjas íze lett, mint kakaós. Így is finom volt, de legközelebb a fahéjat biztos kihagyom bel?le. - A fonás tényleg nagyon nehéz, én inkább csak csavartam rajta kett?t és attól is fonott kinézete lett. Ez az én saram, nem vagyok egy profi szakács :D Lényeg a lényeg, a kalács nagyon finom lett, és pár nap után is ugyanolyan jó állaga maradt. Köszi a receptet, üdvözlettel Adelia

Ajandek

Szia. Igen, tényleg kimaradt a leírásból a tojássárágja. Köszönöm a jelzést! Javítom... A tojásfehérét nem szabad beletenni, mert az "lehúzza". A fehéj ízlés kérdése, nekem valahogy most így ízlett jobban, de Te nyugodtan kihagyhatod :-) A fonás tényleg nem könny?, de a csavarással is ez a hatás szinte, gondolom. Én is kipróbálom az tuti! :-)) Örülök hogy végeredményben ízlett a végeredmény!! További jó sütögetést kívánok. Évi

Brumóka

A csavarás bomba ötlet! Kezdtem fonni, nem hagyta magát. Eszembe jutott, mit írtál: tekerés! A vejem kérdezte, hogy sikerült fonni - de elárultam, hogy sehogy. Az összkép nagyon megfelel? volt.

Törölt felhasználó

Szia!!Nagyon szép ez a kalács!!!Nem könny? ezekkel a lisztekkel dolgozni-nekem a férjem lisztérzékeny-de úgy látszik te nagyon ügyes vagy!Nem tudom hogy megpróbálkozom-e vele,de mindenesetre elmentettem a receptet a szakácskönyvembe..A zsemléid is gyönyör?ek,nekem még sosem lettek ilyen szépek,bár én nem formában sütöttem.Jó ötlet ez az amerikai fánkforma..Köszi szépen a jó recepteket és további jó ütögetést kívánok!Üdv:Juki

Ajandek

Szia. Ne haragudj, de valahogy nem vettem észre az értesít?t, hogy írtál :-( Köszönöm! :-)) A kislányomnak nagyon fontos, hogy a gyerekek ne nézzenek "furán" arra amit ? eszik. Ezért igyekszem neki olyanokat sütni, ami olyan "normális" :-) Egyszer próbáld ki szerintem ezt a kalácsot, igazán finom! Jó egészséget kívánok! Évi

Törölt felhasználó

Lenne egy kérdésem! Ezt a mix lisztet mivel lehetne helyettesíteni? Most tértünk át a gm táplálkozásra, és ilyet még nem vettem. Viszont van otthon rizslisztem, kukoricalisztem, mandula-, kókusz-, szezám-, lenmag-, és zabpehelylisztem. Ezekb?l lehet valamit variálni? :)

Ajandek

Szia. Az els? amit mondanék, hogy legjobb tudomásom szerint a zab nem fogyasztható lisztérzékenyeknek!! Kérlek ennek nézz utána. A kérdésedre sajnos nem tudom a választ. Én csak palacsintába, piskótába stb. keverek lisztet, amúgy már kevert lisztet veszek. Bár a bolti lisztek is kukorica, rizs stb. lisztb?l készülnek, de az arányokat nem tudom, ezért kalácsokhoz kenyerekhez inkább készen vásárolom. A Tescoban kaphatsz Schar Mixet, a Spárban is van jó keverék liszt. Érdemes szerintem gyorsan venned, mert sok jó dolgot tudsz készíteni bel?lük :-))) üdv. Évi

Törölt felhasználó

Köszönöm a válaszodat! :)

Törölt felhasználó

Szia! Életem els? kalácsa éppen most sült ki, és valami hihetetlenül jól sikerült! Nagyon köszönöm a receptet, nem is hittem volna, hogy ennyire jó lesz a végeredmény:) A család többi tagja észre sem vette, hogy gluténmenteset eszeget:) További szép estét: Nina

Ajandek

Szia. Nincs mit!:-) Nagyon örülök a sikerednek!! Ügyes vagy! :-)) További jó sütögetést kívánok! Évi

Colito

Szia! Glutenix Alfa Mix-el is meg lehet szerinted csinálni? Nagyon jól néz ki ez a kalács, ügyi vagy!

Ajandek

Szia. Igen, amit esetleg én is javasoltam volna helyettesít? lisztnek az az Alfa Mix. Próbáld meg szerintem vele. Még el tudom képzelni Glutenix foszlós kalács keverékkel is... Számolj bel kérlek majd az eredményr?l, ha úgy döntesz megpróbálod! :-)) Köszönöm! Évi

imeon

Szia! Gratulalok a receptedhez, valami fonseges, 10 eve nem ettem finom kalacsot! Ha nem haragszol tovabb adtam a receptedet, kulfoldon is mar ilyet sutnek, aranylag konnyu elkesziteni ami a glutenmentesre nem jellemzo. Schar B-bol volt az elso probam. MIndenkit levett a labarol a latvany es az iz egyarant. A tobbiek neveben is meg egyszer gratulalok!

Ajandek

Szia. El?ször is elnézésedet kérem, hogy nem írtam vissza, valahogy nem figyeltem... Másodszor, köszönöm! Örülök, hogy jónak találjátok a receptet. Haragudni?! Ugyan miért?! Azért tettem fel, hogy vigye aki szeretné! :-) További sok klassz receptet, és jó egészséget kívánok! Évi

Törölt felhasználó

Elkészítettük,pontosan a leírtak szerint.Jól sikerült,finom és szép lett.Zacskóba három naposan is jó volt.Féltem az elkészítést?l,de így utólag,nem is volt olyan nehéz.

Melcset

Gratulálok a kalácshoz! Nagyon finom lett, bár a fahéjat én is kihagyom bel?le legközelebb. A töltelék nekem kicsit megáztatta a tésztát, legközelebb maradok a nálam hagyományos kakaó-cukor változatnál. Ett?l függetlenül köszönöm szépen a receptet! :)

Szilvalé13

Szép lett és finom is, de egy kicsit szárazabb, mint rendes lisztb?l! Én Sparos Free from lisztb?l készítettem. Köszönöm szépen a receptet!

Brumóka

Nagyon jól sikerült! Naturbit lisztet használtam. A töltelék kicsit sok lett - hát nem kentem bele az összeset. Fonni nem hagyta magát, hát megtekertem, mint Adélia javasolta. A három ágat elkészítettem, kicsit átvetettem az ágakat és tekertem rajta. Azt hitték, fonva van. Egy hosszú, keskeny tepsibe tettem - olyan püspökkenyérhez való féle - de nem akart szétfolyni, oké volt.Anyósom mesélte, hogy szokott régen olyan kuglófot sütni, ahol három "ágat" tekernek eltér? töltelékkel / pl dió, mák, kakaó/ és összefonva tekerik be a kuglófsüt?be és így nagyon izgalmas metszete van a kuglófnak. Ki fogom ezzel a tésztával próbálni.A sütési id? biztos sokkal hosszabb lesz.

Ajandek

Nagyon örülök a sikerednek! :-) Hát a fonás nekem is néha nehezebben megy, és van hogy én is csalok picit, és csavarok, meg tekerek...:-) Én is hallottam már err?l a kuglófról, meg is van a receptje, de a lányom sem a diósat nem szereti, sem a mákosért nem rajong....De ha megsütötted, írd meg, hogy sikerült!! Jó sütögetést! :-))

Reménytelen

Segítsetek kérlek! Én a Glutenix foszlós kalács lisztjéböl készítettem. Csak 1.5 dl tejet használtam fel, mégis annyira folyós lett a tészta, hogy a deszkáról alig tudtam bekanalazni a formába. Nemhogy kinyújtsam, töltsem....Gondoltam majd kiszikkad, de nem. Szépen feljött, de szalonnás lett. Ehetetlen. Mennyi ideig sütitek? Még kevesebb tejet tegyek hozzá? Köszönöm, Ági

Hozzávalók

A tésztához

A kakaós töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek