Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Hűtőben kelt kakaós csiga

Hűtőben kelt kakaós csiga
Hűtőben kelt kakaós csiga
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szombat vagy vasárnap reggel bárki levehető a lábáról ezzel, +1 pohár hideg tejjel.

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Töltelékvariációk a kakaó helyett: 2 lapos ek fahéj vagy 10 dkg kókusz vagy 10 dkg darált dió, mandula, vagy 10 dkg reszelt marcipán is használható.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet összekeverjük a szárított élesztővel és 7 dkg cukorral. Beleütjük a tojássárgáját, összegyúrjuk langyos tejjel, majd végül beledolgozunk 7 dkg olvasztott vajat.
  2. Hagyjuk pihenni, közben kikeverjük a maradék vajat a maradék cukorral és a kakaóval.
  3. Téglalappá nyútjuk a tésztát, megkenjük a vajas kakaóval, feltekerjük. 16 felé vágjuk, majd a csigákat tepsibe tesszük egymás mellé.
  4. Egy éjszakát pihentetjük a hűtőben.
  5. Másnap reggel, sütés előtt 3/4 órával meleg helyre tesszük, ezalatt a csigák szépen megkelnek.
  6. 15 perc alatt forró sütőben készre sütjük.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 624
elküldve: 15
receptkönyvben: 233
elkészítve: 14/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Jahin

Mióta szakács: 2010.02.07.
189 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakaós csiga, hűtőben kelt csiga kakaósan, kakaós kelt csiga

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fdani
Fdani Wed, 2017-05-03 15:09

Azért kell instant élesztő mert így normálisan meg lehet csinálni.
Az egésznek a lényege az h közvetlenül mielőtt meg akarod enni kevesebb időt kell rászánni pl. : kora reggel. Legalábbis szerintem
A hűtőben viszont nem kel az élesző ezért kell sütés előt kivenni.
A megfelelő hőmérséklet az élesztőnek 26 fok nulla oxigén és vizes közeg.

Ad9
Ad9 Tue, 2015-05-19 15:08

Hűtőben kelt meg?
Az isntant élesztőnek nem kell meleg hely a keléshez?

baroni85
baroni85 Wed, 2014-11-19 12:36

Szia! Ez csak instant élesztővel működik? Szívesen megcsinálnám, de csak sima van itthon.

tonoa11
tonoa11 Mon, 2012-08-27 20:33

Köszi! Kipróbáltam, nagyon finom!!! Pillanatok alatt el is fogyott! Legközelebb csakis dupla adaggal állhatok neki!
Kérdésem: Vajon ha csak fél napot lenne hűtőben, akkor is működne? (mondjuk reggel előkészítem és délután sütöm?) Ha valaki próbálta már akkor kérem írja meg!
Köszi!!!

zsuzsu1009
zsuzsu1009 Fri, 2013-07-12 03:32

En pont ugy csinaltam :) Reggel fel 7-kor tettem a hutobe - es csak a bedagasztott tesztat. Ddelutan 5-re ertem haza. Gyorsan kivettem a tesztat a hutobol (kelt a ott is egy kicsit), kinyujtottam, kikavartam a vajat a cukorral es kakaoporral, megkentem a tesztat a kremmel, es a nyitott sutoajton hagytam kb. 1 orat (a suto 200 C-ra bevolt allitva/kapcsolva), aztan bedugtam a sutobe. Fel oraval ezelott lett kesz...es en mar 3 db-ot ettem meg - nem lehet abba hagyni! Nagyon finom! Ez a legjobb kakaos csiga amit valaha kostoltam! Az imadott KitchenAid robotgepem nelkul elkepzelhetetlen lenne a sutes a szamomra. :-)

Édrien
Édrien Sun, 2012-11-04 10:27

Szia tonoa11!
Talán még aktuális a válaszom: a tapasztalatom azt mutatja, hogy minimum 2 órát kell pihennie a hűtőben a tésztának.
Ezt egyébként te is könnyűszerrel ellenőrizheted... (mármint, hogy eleget állt-e a tésztád) Akkor vehető ki, amikor már kellően megkelt a hidegben. Tudod, a duplájára nőtt. Természetesen először úgy ellenőrizheted, hogy olyan tésztát figyelsz meg, amilyet már csináltál, tehát tudod, milyennek kell lennie.
Én egyébként sok mindent hűtőben kelesztek. Ennek prózai oka van: este (éjfél körül) begyúrja a kenyérsütőgépem, be a hűtőbe. Másnap délelőtt formázom és sütöm. S nem zajongok, amikor a párom alszik. Mire felkel, frissen elkészül. Ezt eheti a gyermek, s én is vihetek magammal délután.
Jó esetben 6 órát csücsül a hűtőben a tészta.

Szép napot neked: Adrien

Móca
Móca / Móca Sun, 2012-07-01 09:39

Már többször készitettem kakaós csigát, de hűtőben még nem "kelesztettem".
Ki fogom próbálálni.
Köszi.

593
finomliszt 60 dkg
tojássárgája 2 db
instant élesztő 7 g
tej 3 dl
cukor 20 dkg
vaj 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek