Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós-diós koszorú

Kakaós-diós koszorú
Kakaós-diós koszorú
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Rokonlátogatóban kínáltak meg ezzel a kuglóffal, és mivel én a kevert tésztájú kuglófokat szeretem, rögtön lecsaptam a receptre. Kicsit átdolgoztam, és ez lett belőle.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporral kevert lisztbe belekeverjük a csokidarabokat.
  2. Egy másik tálban összekeverjük a nedves hozzávalókat: vagyis a tojást, a tejfölt és az olajat.
  3. Az így kapott masszához hozzáadjuk a lisztes keveréket, és folyamatosan belekeverjük a többi hozzávalót is.
  4. Zsírozott, lisztezett formába öntjük.
  5. Kb 60-75 percig, nem előmelegített sütőben sütjük.
  6. A kihűlt kuglóf díszíthető cukormázzal, csokimázzal vagy egyszerűen csak porcukorral.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 296
elküldve: 2
receptkönyvben: 74
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Erzsici

Mióta szakács: 2012.04.09.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

kakaós kuglóf, csokis kuglóf, kuglóf

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

456
tejföl 2.5 dl
cukor 1 bögre
finomliszt 1 bögre
dió 150 g
instant kakaópor 150 g
napraforgó olaj 1.25 dl
tojás 4 db
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0.5 kk
rumaroma 10 ml
csokoládé 10 dkg
sertészsír 1 ek
finomliszt 1 evőkanál