r
Nosalty Logó

Kuglóf Csontos Tiborné konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csontos Tiborné
Kuglóf Csontos Tiborné konyhájából
adag
Sütés
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 22 cm-es formához

Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 22 cm-es formához

Összesen 5064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Hozzávalók 22 cm-es formához

Összesen 366 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    370.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.9 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    31 micro
Összesen 423 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.9 g

Zsír

  • Összesen
    229.4 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    64 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4447.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    661 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    439 mg
  • Foszfor
    1248 mg
  • Nátrium
    1869 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    670.9 g
  • Cukor
    251 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    654 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    84 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    615 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    463 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    377 micro
Összesen 5064 kcal
  • 7% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    135 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    10.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 366 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók 22 cm-es formához

Elkészítés

Hozzávalók 22 cm-es formához

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral és a 90 ml langyos tejjel felfuttatjuk.
  2. Az átszitált lisztet a sóval a maradék cukrokkal összekeverjük. Belemorzsoljuk a margarint, hozzátesszük a felvert tojást és a felfutott élesztőt. Adagonként hozzáöntjük a 165 milliliter tejet.
  3. Mikor már nem látszanak a lisztcsomók, akkor adagoljuk hozzá az olajat, szép fényes közepesen lágy tésztát dagasztunk belőle.
  4. Letakarva, langyos huzatmentes helyen kb. 50-60 percig kelesztjük.
  5. Ha szépen megkelt deszkán kinyújtjuk, és megkenjük a 3 evőkanál olajjal. Rászórjuk a cukrozott narancshéjat, az apróra vágott csokit, és a mazsolát.
  6. Feltekerjük, és a margarinnal kikent, fahéjas porcukorral megszórt formába tesszük. A tetejére morzsoljuk a 2 evőkanál margarint, megszórjuk cukorral és a szeletelt mandulával, vagy mogyoróval.
  7. Ha marad a fahéjas porcukorból akkor azt is rászórhatjuk. Letakarva kelesztjük kb. 45-50 percig.
  8. A közepébe szúrt hústűvel megnézzük, hogy átsült-e. Ha még ragad a tűre, de a teteje már barnul, takarjuk le sütőpapírral.
  9. Ha kész kiborítjuk a formából, és rácson hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 1
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 647
  • Feltöltés dátuma: 2023. április 27.

Ajánló

A kelesztés 40. percében kapcsoljuk be a sütőt, alsó-felső sütésre 170-180 fokra.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Csontos Tiborné 1 recept

Hozzávalók

Hozzávalók 22 cm-es formához

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili