r
Nosalty Logó

Kakaós-diós briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Harmathy Ildikó
Kakaós-diós briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 975 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3894 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 307 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    243 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    967.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    181 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.9 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    137 mg
  • Retinol - A vitamin:
    394 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 975 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    232.8 g
  • Telített zsírsav
    120 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    970 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3871.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    201 mg
  • Kálcium
    722 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    700 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    399.5 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    221.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    496 micro
  • Kolin:
    548 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1574 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 3894 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    307 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 307 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. Elkészítjük a kovászt: az élesztőt a tejjel, a cukorral és egy kanál liszttel felfuttatjuk.
  2. A lisztet tálba tesszük, krátert képezünk a közepébe, majd a kráterbe öntjük a kovászt. Ráhúzzuk a lisztet és 10 percig kelesztjük.
  3. Közben felolvasztunk 10 dkg vajat, hozzáadjuk az édesítő tablettákat és 1 dl tejet. Llangyosan a liszthez öntjük.
  4. Hozzáadjuk a sót, a tojásokat, ráreszeljük a citrom héját, langyos tejjel összedagasztjuk.
  5. Cipót formálunk, letakarjuk, duplájára kelesztjük.
  6. Amíg a tészta kel, felolvasztjuk a másik 10 dkg vajat, hozzáadjuk a kakaót és a fahéjat.
  7. A diót durvára vágjuk.
  8. A megkelt tésztát fél cm vékonyra nyújtjuk, négyszögletesre, 5 cm széles és 20 cm hosszú csíkokat vágunk.
  9. A csíkok közepére a kakaós-fahéjas vajból vastag csíkot húzunk, és megvárjuk, míg rádermed a tésztára.
  10. Hosszában összehajtjuk a csíkokat, nyújtófával szétlapítjuk az eredeti méretére, majd visszahajtjuk és hurkákat görgetünk belőle. A hurkákból pedig csomót kötünk: karikát képezünk a hurkákból úgy, hogy a két vége túllóg a karikán - egyik alul, másik felül -, az alsó véget alulról a hurok közepén felnyomjuk, de nem húzzuk egészen át, úgy, hogy a legvége lefelé nézzen (ez az az eset, amit könnyebb megcsinálni, mint leírni!).
  11. A csomókat kivajazott tepsibe tesszük, negyed órát kelni hagyjuk.
  12. Tojással megkenjük, dióval megszórjuk és kristálycukrot hintünk rá.
  13. Előmelegített sütőben gyorsan sütjük.
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 601
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 48847
  • Feltöltés dátuma: 2009. január 13.

Ajánló

Reggelire, tízóraira, uzsonnára egyaránt, csak várjuk meg, míg kihűl, könyörgöm!

Receptkategóriák

Kakaós-diós briós
Harmathy Ildikó 313 recept

Ez persze nem az igazi briós, hanem egy gyorsított változat, mert nálunk gyorsan fogy (és ezért gyorsan is készül) a kelt tészta. Ez a változat azért született, mert Vilmosnak sohasem elég kakaós a kakaós csiga. Minden határon túl azonban nem lehet növelni a kakaós csigában a kakaó mennyiségét, mert sütéskor úgyis kifolyik. Tulajdonképpen a vajas kelt tészta kakaósított formája csomózva. Vilmos tetszését elnyerte. Ebből az adagból 16 db lesz. (4 darabot el szoktam dugni, hogy legyen mit vinni az iskolába tízóraira.)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek