r
Nosalty Logó

Francia briós

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Francia briós
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 3858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Összesen 354 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    59.2 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    359 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1169.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    564 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    524 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    516 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    579 micro
Összesen 964 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    84 g

Zsír

  • Összesen
    236.7 g
  • Telített zsírsav
    136 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    69 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4679.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    143 mg
  • Kálcium
    401 mg
  • Vas
    24 mg
  • Magnézium
    631 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1185 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    383.4 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    68 mg

VÍZ

  • Összesen
    307.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2097 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    924 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2065 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    420 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2317 micro
Összesen 3858 kcal
  • 8% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    132 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    207 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    213 micro
Összesen 354 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A muffin formákat, vagy a kosárka formákat kivajazzuk.
  2. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  3. Olvasszuk fel a vajat (ne legyen forró, csak kellemes kézmeleg).
  4. Az felfuttatott élesztőt, olvadt vajat a liszthez öntjük, és a 4 tojással, és a sóval begyúrjuk (a vajnak köszönhetően könnyen el fog válni az edény falától).
  5. A tésztát meleg helyen 30 percig kelesztjük.
  6. A megkelt tésztát kb 2/3-ad 1/3-ad arányban elosztjuk (nálam a nagyobb adag tészta kb. 660-680 g volt).
  7. A kis és nagy adag tésztát is 20 db-ra osztjuk, ésgömbölyítjük őket.
  8. A nagyobbakat a formába rakjuk, majd az ujjunkkal mélyedést nyomunk a közepükbe.
  9. A tésztát megkenjük vékonyan a tojással, és a kisebb golyóbisokat a formában lévő tésztára ültetjük.
  10. Begyújtjuk a sütőt.
  11. A briósunk egész felületét megkenjük tojással, és 10 percig kelesztjük.
  12. Megsütjük, és a megsült briósokat sütőkesztyű segítségével óvatosan kiszedjük a formákból, és hűlni hagyjuk.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 71
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8220
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Francia briós
Skorpió 49 recept

A briós formája tetszett meg nagyon. Ezt a sütit is a Házi cukrászat című könyvből néztem ki. Mi házi körte lekvárral fogyasztottuk tea kíséretében, de bármilyen lekvárral vagy vajjal finom lehet.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A forma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

8 krumplis ragu, ami nyáron sem terheli a gyomrot

A burgonya elsősorban úgy él a fejünkben, mint egy szénhidrátdús, elnehezítve laktató alapanyag, pedig belőle is főzhetünk olyan ragukat, egytálételeket, amelyek könnyedebbek. Például az alábbi krumplis ragukat.