r
Nosalty Logó

Fonott briós mazsolával

NS
Fonott briós mazsolával
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

664
Kalória
16.8g
Fehérje
114.4g
Szénhidrát
14.4g
Zsír
34.3g
Víz
187.7g
Koleszterin
3.6g
Élelmi rost
27.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 290 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük, és kis gödröt alakítunk ki a közepében. Ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. Ezután belerakjuk a többi alapanyagot, és tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk belőle, és 20 percig kelesztjük meleg helyen.
  3. A cipót 32 körülbelül egyforma darabkára vágjuk, és 15 centis ujjnyi vastag hurkákká sodorjuk őket.
  4. A hurkákból kettesével megfonjuk a briósokat.
  5. Sütőpapíros lemezre, tepsibe rakosgatjuk őket. Megkenjük a tetejüket vízzel felvert tojással, rászórjuk a mazsolát,és még 40 percig kelesztjük.
  6. Még egyszer megkenjük a vizes tojással, majd megszórjuk vanilincukorral.
  7. 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép csillogó barnára sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Eddig még soha nem csináltam brióst, és a pékségi változat nem igazán tartozik a kedvenceim közé. Gondoltam, érdemes megtudnom, hogy a házi változat ízlene-e. Nos egyszerűen csuda finom lett! Ráadásul dupla meglepetés ért, mert nem gondoltam volna, hogy képes vagyok ilyet is sütni!:) Tettem "bele" mazsolát is, mert a kislányom imádja. Legközelebb nem csak rászórom a tetejére, hanem bele is gyúrom a tésztába - ez a tervem.

További receptek

Egyszerű rongyos kifli

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön ...

Lakos Benedek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Most kiderül, mennyi ideig is kéne valójában zuhanyoznunk

Egy forró, hosszú zuhany igazi jutalomnak tűnhet egy stresszes nap után – de a bőröd, a pénztárcád és a Föld szempontjából korántsem mindegy, meddig állsz a víz alatt. Szakértők szerint létezik egy határ, ami után a wellness már inkább káros, mint pihentető.

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...