r
Nosalty Logó

Fonott briós mazsolával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fonott briós mazsolával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 3317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    445.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.4 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    91 micro
  • Kolin:
    142 mg
  • Retinol - A vitamin:
    127 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    200 micro
Összesen 664 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    84.2 g

Zsír

  • Összesen
    72.1 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    939 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2227.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    1052 mg
  • Nátrium
    254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.8 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    171.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    648 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    170 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    455 micro
  • Kolin:
    712 mg
  • Retinol - A vitamin:
    636 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    132 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1001 micro
Összesen 3317 kcal
  • 9% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.2 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    88 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba tesszük, és kis gödröt alakítunk ki a közepében. Ebbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd ráöntjük a langyos tejet. 15 percig hagyjuk felfutni.
  2. Ezután belerakjuk a többi alapanyagot, és tésztává dagasztjuk. Cipót formálunk belőle, és 20 percig kelesztjük meleg helyen.
  3. A cipót 32 körülbelül egyforma darabkára vágjuk, és 15 centis ujjnyi vastag hurkákká sodorjuk őket.
  4. A hurkákból kettesével megfonjuk a briósokat.
  5. Sütőpapíros lemezre, tepsibe rakosgatjuk őket. Megkenjük a tetejüket vízzel felvert tojással, rászórjuk a mazsolát,és még 40 percig kelesztjük.
  6. Még egyszer megkenjük a vizes tojással, majd megszórjuk vanilincukorral.
  7. 210 fokos sütőben 15-20 perc alatt szép csillogó barnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3005
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 09.

Ajánló

Aki nincs túl jó kapcsolatban a bolti brióssal, annak kötelező. Másoknak erősen ajánlott!:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eddig még soha nem csináltam brióst, és a pékségi változat nem igazán tartozik a kedvenceim közé. Gondoltam, érdemes megtudnom, hogy a házi változat ízlene-e. Nos egyszerűen csuda finom lett! Ráadásul dupla meglepetés ért, mert nem gondoltam volna, hogy képes vagyok ilyet is sütni!:) Tettem "bele" mazsolát is, mert a kislányom imádja. Legközelebb nem csak rászórom a tetejére, hanem bele is gyúrom a tésztába - ez a tervem.

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek