Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kakaós csiga fahéjasan

Kakaós csiga fahéjasan
Kakaós csiga fahéjasan
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A nagylányomnak van egy kedvenc péksége, ahol van a kedvenc kakaós csigája. Egyik vasárnap bejelentette, hogy szeretne kakaós csigát, ám a pékség vasárnap zárva tart. Nem volt mit tenni, nekiálltam a nagymamám receptjének. Azóta már ez a kedvenc kakaós csigája.

hozzávalók / 4 adag

Tésztához

Töltelékhez

ajánlat

Ha szereted, hogy a gyerkőcöknek mindig legyen valami laktató finomság, vagy egy gulyásleves után nem tudsz jobbat kitalálni, akkor ezt készítsd el! Nem fogod megbánni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz anyagokat összekeverjük egy tálban. A közepébe lyukat csinálunk, ide mehet a 3 tojássárga.
  2. A langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, hogy felfusson. Aztán ez is mehet a tojásra a 3 ek olajjal együtt.
  3. Ebből puha tésztát dagasztunk. Ezt letakarva paplan alatt kelni hagyjuk kb 25 percig.
  4. Közben fél dl olajba belekeverünk annyi kakaót, hogy folyósan kenhető állagú tölteléket kapjunk. Ebbe megy még ízlés szerint kevés fahéj.
  5. Ha a tészta megkelt, akkor lisztezett deszkán kb 3 mm-es vastagságra nyújtjuk, igyekezve, hogy a lap téglalap alakúvá legyen alakítva.
  6. Erre most rákenjük egyenletesen az olajas kakaót.
  7. Most a tészta hosszabb oldalát fogva óvatosan feltekerjük.
  8. Éles késsel kb fél centis szeletekre vágjuk a tésztarudat. Ezeket a csigákat sütőpapírral bélelt, lapos tepsibe igazgatjuk. Hagyjunk ki kb 2 ujjnyi helyet két csiga között, mert a sütőben még nőni fognak.
  9. Lekenhetjük a tojásfehérjével (én nem szoktam, mert így ropogósabb lesz, és jobban megáll rajta majd a porcukor).
  10. Most 200°C- ra előmelegített sütőbe helyezve pirosra sütjük, kb 25 perc alatt.
  11. Ha megsült, a tepsiben hűlni hagyjuk. Ha már nem meleg, akkor alaposan megszórjuk vaníliás cukorral, és kevés fahéjjal összekevert porcukorral, és óvatosan tányérra pakoljuk őket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 911
elküldve: 2
receptkönyvben: 56
elkészítve: 5/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Tina-anya

Mióta szakács: 2013.06.12.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fahéjas kakaós csiga, kelt csiga kakaós-fahéjas töltelékkel, kakaós-fahéjas csiga kelt tésztából

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

defzz
defzz / defzz Fri, 2015-05-29 10:27

Neki álltam, mert azt hittem, hogy sok fog belőle kijönni, mivel 60 dkg liszt kell bele. És nem jött ki sok alig 10 darab. Csináltam múltkor másik kakaós csigát és abból 30db jött ki pedig oda csak 30 dkg liszt kellett bele.

892
tojássárgája 3 db
cukor 3 ek
friss élesztő 5 dkg
1 csipet
finomliszt 60 dkg
tej 250 ml
vaníliás cukor 1 csomag
napraforgó olaj 3 ek
napraforgó olaj 50 ml
instant kakaópor 5 dkg
fahéj 0 ízlés szerint