r
Nosalty Logó

Kakaós csiga fahéjasan

NS
Kakaós csiga fahéjasan
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

892
Kalória
21.3g
Fehérje
139.6g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
34.4g
Víz
162.8g
Koleszterin
5.8g
Élelmi rost
22.7g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 316 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    606.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    139.6 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    34.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    159 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    191 micro
Összesen 892 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.2 g

Zsír

  • Összesen
    103.3 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    42 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    651 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2425.9 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    241 mg
  • Kálcium
    554 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1050 mg
  • Nátrium
    281 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    558.6 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    137.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    25 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    636 micro
  • Kolin:
    571 mg
  • Retinol - A vitamin:
    223 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    764 micro
Összesen 3569 kcal
  • 10% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.7 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    12.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 316 kcal

Elkészítés

Tésztához

  1. A száraz anyagokat összekeverjük egy tálban. A közepébe lyukat csinálunk, ide mehet a 3 tojássárga.
  2. A langyos tejben elkeverünk 1 tk cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk, hogy felfusson. Aztán ez is mehet a tojásra a 3 ek olajjal együtt.
  3. Ebből puha tésztát dagasztunk. Ezt letakarva paplan alatt kelni hagyjuk kb 25 percig.
  4. Közben fél dl olajba belekeverünk annyi kakaót, hogy folyósan kenhető állagú tölteléket kapjunk. Ebbe megy még ízlés szerint kevés fahéj.
  5. Ha a tészta megkelt, akkor lisztezett deszkán kb 3 mm-es vastagságra nyújtjuk, igyekezve, hogy a lap téglalap alakúvá legyen alakítva.
  6. Erre most rákenjük egyenletesen az olajas kakaót.
  7. Most a tészta hosszabb oldalát fogva óvatosan feltekerjük.
  8. Éles késsel kb fél centis szeletekre vágjuk a tésztarudat. Ezeket a csigákat sütőpapírral bélelt, lapos tepsibe igazgatjuk. Hagyjunk ki kb 2 ujjnyi helyet két csiga között, mert a sütőben még nőni fognak.
  9. Lekenhetjük a tojásfehérjével (én nem szoktam, mert így ropogósabb lesz, és jobban megáll rajta majd a porcukor).
  10. Most 200°C- ra előmelegített sütőbe helyezve pirosra sütjük, kb 25 perc alatt.
  11. Ha megsült, a tepsiben hűlni hagyjuk. Ha már nem meleg, akkor alaposan megszórjuk vaníliás cukorral, és kevés fahéjjal összekevert porcukorral, és óvatosan tányérra pakoljuk őket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 25 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

A nagylányomnak van egy kedvenc péksége, ahol van a kedvenc kakaós csigája. Egyik vasárnap bejelentette, hogy szeretne kakaós csigát, ám a pékség vasárnap zárva tart. Nem volt mit tenni, nekiálltam a nagymamám receptjének. Azóta már ez a kedvenc kakaós csigája.

Nosalty stories

További receptek

Ünnepi bejgli

Az örök karácsonyi kérdés: házi legyen a bejgli vagy bolti? Aki kipróbálja ezt a receptet, hamar rájön majd, hogy a bejgli igenis otthon készítve a legfinomabb. Az elkészítésbe ...

Kristyán Fanni

Csokis babka

Izraeli kalács, más néven babka: ez a márványosan hipnotikus, gazdag csokikrémmel csavart kalács nem hiányozhat a húsvéti asztalról. Manapság divatos mindenféle izgalmasan újító ...

Lakos Benedek

Dubai csokis babka

A dubai csoki egy különleges, ínycsiklandó édesség, amely gazdag ízű, hagyományos arab hozzávalók kombinációjával készül, gyakran aranyporral díszítik, és különféle ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek