Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormentes vaníliás-mákos süti

Cukormentes vaníliás-mákos süti
Cukormentes vaníliás-mákos süti
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Imádom az édes-krémes sütiket, és valahogy mindig délután tör rám a nassolhatnék. Ilyenkor már próbálok könnyebb, cukor- és lisztmentes ételeket enni. Egy közelgő ünnep előtt ötlöttem ki ezt a receptet, hogy az ünnepek alatt se legyen bűntudatom, ha akkor nasizok, amikor már késő délután van. A tejszín zsírosságától eltekintve ez a süti egy könnyű, és nem hizlaló finomság.

Ajánlom diétázóknak és cukorbetegeknek is egyaránt. Nagyon finom!!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

ajánlat

A tészta nem lesz túl magas, de szerintem ekkora mérethez éppen elegendő. Nem javaslom ettől nagyobb méretű tepsiben sütni, nehogy túl lapos legyen. Mondanám, hogy tejszín helyett használhatunk növényi tejszínt is, de azok általában cukrozottak, és akkor már nem büntetlen ez a finomság. Ha esetleg nem bízunk a tejszínben, tehetünk még fél cs fixálót a tejszínhez, de a pudingnál is használhatunk 3,5 dl helyett csak 3 dl tejet. Nekem éppen olyan könnyű és krémes a receptben említett arányokkal, amilyennek szeretem. A tészta önmagában nem lesz túl édes, de a krémmel együtt nagyon finom!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, és a fehérjét kemény habbá verjük. A felvert habhoz keverés közben egyesével adagoljuk a tojások sárgáját.
  2. Összekeverjük a sütőport a mákkal és a por édesítővel, majd óvatosan a habba keverjük.
  3. Egy 35x20 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 180 fokos sütőben megsütjük. Nem kell neki sok idő. Ha kihűlt, középen kettévágjuk.
  4. A krémhez a tejet összekeverjük 1 tk folyékony édesítővel és a tejjel, és sűrű krémet főzünk belőle.
  5. A tejszínt 1 tk édesítővel és 1 cs habfixálóval kemény habbá verjük.
  6. Ha teljesen kihűlt a vaníliás krém, robotgéppel simára kavarjuk, és ezt követően óvatosan összekeverjük az előzőleg felvert tejszínnel.
  7. Az így kapott tejszínes-vaníliás masszával megtöltjük a mákos lapokat úgy, hogy kb. 1/3-ad része maradjon a tetejére.
  8. Végül annyi diabetikus csokit reszelhetünk rá, amennyit csak szeretnénk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x35 cm
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 26 784
elküldve: 12
receptkönyvben: 306
elkészítve: 11/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilu

Mióta szakács: 2013.03.31.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Pillekönnyű vaníliás-mákos süti büntetlenül, cukormentes mákos, krémes-mákos lisztmentesen

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

moczarka
moczarka Thu, 2015-10-08 10:28

Elkészítettem és nagyon finom. Én csak Xillitet használtam, a krémbe is ezt tettem, illetve nádcukros vaníliás pudinggal és laktózmentes tejjel, tejszínnel. Ja és csokireszelék nélkül is tökéletes. Nagyon finom és krémes.
A leírás 4. pontjában van egy kis hiba, gondolom a pudingport keverjük az édesítővel és utána a tejjel. Nem kötekedésből írom.

Lauraaa27
Lauraaa27 Wed, 2014-11-12 20:11

Megsütöttem és nagyon finom lett! Tényleg könnyű és krémes! Most sül a második adag, mert az első pikk-pakk elfogyott :) Először 6 ek Xilittel készítettem a tésztát, a második adagot pedig gyógyszertárban kapható fructosos édesítőporral (4 ek) csináltam, mert elfogyott a Xilitem. Remélem azzal is ugyanolyan finom lesz :)
A tészta viszont nekem nem lett olyan magas, hogy ketté tudjam vágni, de így is isteni finom! :)
Egyáltalán nem érződik rajta, hogy édesítőszerrel van készítve és nem pedig cukorral.
Köszönöm a receptet! :)

493
tojás 6 db
édesítőszer 6 ek
mák 6 ek
sütőpor 0.5 csomag
tej 3.5 dl
vaníliás pudingpor 1 csomag
folyékony édesítőszer 5 ml
habtejszín 200 ml
habfixáló 1 csomag
cukormentes csokoládé 50 g