r
Nosalty Logó

Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal

Kornél
Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

469
Kalória
29.7g
Fehérje
35.6g
Szénhidrát
22.6g
Zsír
201.2g
Víz
56g
Koleszterin
1.8g
Élelmi rost
3.9g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 938 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 159 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 469 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 938 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 159 kcal

Elkészítés

  1. A kagylóhúsokat (Cape Sante, illetve fésűs kagyló)mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A kifliket karikázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára.
  3. Serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, majd dobjuk bele az időközben késlappal összetört fokhagymagerezdeket. Nem kell, és nem is szabad túl pirítani a fokhagymát, mert az olajnak rossz íze lesz tőle.
  4. Süssük a kagylót oldalanként 1-1 percig, majd szedjük tálba (tányérba), és pihentessük 2 percig. A serpenyőben maradt olajhoz szükség szerint adjunk egy keveset, szórjuk bele az aprított petrezselymet. Jól keverjük el a láng fölött, majd azonnal öntsük a kagylókra.
  5. Tálaljuk a pirított kiflikarikákkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 2 p
  • Sütés ideje: 2 p

Nagyon egyszerűen elkészíthető előétel. A beszerzése ugyan annyira nem egyszerű, de megéri utánajárni, íze nem hasonlítható össze a multikban kapható feketekagylóéval (Cozze), a konzerv kagylóhúsokról pedig inkább nem nyilatkoznék... A pirított kiflikarikák helyett croutonnal is tálalhatjuk.

További receptek

Fogas Orly-módra

Klasszikus vendéglők közkedvelt halfogása az Orly, ami tulajdonképpen egy könnyed sörtésztában kisütött filé. A leginkább elterjedt verzió fogassal készül, de más omlós, fehér ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...