Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojásmentes
Kornél
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
469
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
Összesen
938
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 29.7 g
Zsír
-
Összesen 22.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 13 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1682.3 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 104 mg
-
Kálcium 165 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 92 mg
-
Foszfor 466 mg
-
Nátrium 833 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.6 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 201.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 205 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 24 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 381 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 141 mg
-
Retinol - A vitamin: 111 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1141 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1255 micro
Összesen
469
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 59.4 g
Zsír
-
Összesen 45.3 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 26 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3364.5 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 22 mg
-
Magnézium 184 mg
-
Foszfor 932 mg
-
Nátrium 1666 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 14 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.3 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 402.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 410 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 48 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 97 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 763 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 283 mg
-
Retinol - A vitamin: 221 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 2282 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2510 micro
Összesen
938
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 8% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 10.1 g
Zsír
-
Összesen 7.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 19 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 571.2 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 158 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 129 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 48 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 387 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 426 micro
Összesen
159
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A kagylóhúsokat (Cape Sante, illetve fésűs kagyló)mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
- A kifliket karikázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára.
- Serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, majd dobjuk bele az időközben késlappal összetört fokhagymagerezdeket. Nem kell, és nem is szabad túl pirítani a fokhagymát, mert az olajnak rossz íze lesz tőle.
- Süssük a kagylót oldalanként 1-1 percig, majd szedjük tálba (tányérba), és pihentessük 2 percig. A serpenyőben maradt olajhoz szükség szerint adjunk egy keveset, szórjuk bele az aprított petrezselymet. Jól keverjük el a láng fölött, majd azonnal öntsük a kagylókra.
- Tálaljuk a pirított kiflikarikákkal.
- Sütés ideje: 2 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 51
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 42
- Össznézettség: 29407
- Feltöltés dátuma: 2012. január 27.
Ajánló
Bármikor fogyaszthatjuk, miután többnyire fagyasztott kiszerelésben kapható. Könnyű fehérborral az igazi. TIPP: ha a kagylókat kör alakban az óra járásával megegyezően helyezzük a serpenyőbe, és ugyanígy járunk el a forgatáskor, illetve a kiszedésnél is, nem fogjuk túl sütni, nem lesz rágós.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Kornél
167 recept
Nagyon egyszerűen elkészíthető előétel. A beszerzése ugyan annyira nem egyszerű, de megéri utánajárni, íze nem hasonlítható össze a multikban kapható feketekagylóéval (Cozze), a konzerv kagylóhúsokról pedig inkább nem nyilatkoznék... A pirított kiflikarikák helyett croutonnal is tálalhatjuk.