r
Nosalty Logó

Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Kornél
Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 469 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 938 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 159 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    29.7 g

Zsír

  • Összesen
    22.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1682.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    466 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    205 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    24 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    48 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    381 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    141 mg
  • Retinol - A vitamin:
    111 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1141 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 469 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.4 g

Zsír

  • Összesen
    45.3 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3364.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    184 mg
  • Foszfor
    932 mg
  • Nátrium
    1666 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.3 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    402.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    410 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    48 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    97 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    763 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    283 mg
  • Retinol - A vitamin:
    221 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2282 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2510 micro
Összesen 938 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    31 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    129 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    38 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 159 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kagylóhúsokat (Cape Sante, illetve fésűs kagyló)mossuk meg, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. A kifliket karikázzuk fel, majd sütőben pirítsuk aranysárgára.
  3. Serpenyőben hevítsünk fel kevés olívaolajat, majd dobjuk bele az időközben késlappal összetört fokhagymagerezdeket. Nem kell, és nem is szabad túl pirítani a fokhagymát, mert az olajnak rossz íze lesz tőle.
  4. Süssük a kagylót oldalanként 1-1 percig, majd szedjük tálba (tányérba), és pihentessük 2 percig. A serpenyőben maradt olajhoz szükség szerint adjunk egy keveset, szórjuk bele az aprított petrezselymet. Jól keverjük el a láng fölött, majd azonnal öntsük a kagylókra.
  5. Tálaljuk a pirított kiflikarikákkal.
  • Sütés ideje: 2 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 21567
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 27.

Ajánló

Bármikor fogyaszthatjuk, miután többnyire fagyasztott kiszerelésben kapható. Könnyű fehérborral az igazi. TIPP: ha a kagylókat kör alakban az óra járásával megegyezően helyezzük a serpenyőbe, és ugyanígy járunk el a forgatáskor, illetve a kiszedésnél is, nem fogjuk túl sütni, nem lesz rágós.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szent Jakab kagyló grillezve pirítóssal
Kornél 167 recept

Nagyon egyszerűen elkészíthető előétel. A beszerzése ugyan annyira nem egyszerű, de megéri utánajárni, íze nem hasonlítható össze a multikban kapható feketekagylóéval (Cozze), a konzerv kagylóhúsokról pedig inkább nem nyilatkoznék... A pirított kiflikarikák helyett croutonnal is tálalhatjuk.

Hozzászólások

Boribon

Istenien nez ki! Eddig csak naturan sutottem ki oket, de ezt a fokhagymas-petrezselymes verziot is kiprobalom.

Kornél

Egyedül arra kell figyelni, hogy tényleg csak egy kicsit "meghúzod" a petrezselymet a serpeny?ben, az olajat azonnal kiadja magából és kész. Nem kell megsütni....mire kett?t keversz rajta, gyakorlatilag el is készült...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek