r
Nosalty Logó

Kafiol sajtszószban sütve gluténmentesen

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kafiol sajtszószban sütve gluténmentesen
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    2920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    488.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1074 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 58 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, rózsáira vágjuk. A nagyobb rózsákat felezhetjük, negyedelhetjük, hogy nagyjából egyforma darabokat kapjunk. Feltesszük főni.
  2. A tápiókalisztet egy csészében két evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. Félretesszük. A többi tejet feltesszük forrni.
  3. Közben a sajtot lereszeljük. Félretesszük.
  4. Ha a tejen már bőr képződött, azt lemerjük, és a tejbe keverjük a tápiókalisztes keveréket. Kevergetve sűrűre főzzük.
  5. Alacsonyra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a görögszénát, szerecsendiót, kurkumát és gyömbért.
  6. Levesszük a tűzről. Beledobjuk a sajtot, kevergetve hagyjuk elolvadni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A megfőtt karfiolt leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni kb. 5 percig. Nem érdemes siettetni ezt a lépést, mert így nem képződik vízréteg a sütés közben, a karfiolból az összes felesleges víz eltávozik.
  8. Egy tűzálló tálba helyezzük a karfiolt, ráöntjük a sajtszószt, és 180 Celsius fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 11 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1279
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 10.

Ajánló

Pikáns sajtszószban sült karfiol. A fűszerek a sajt ízét jól kiemelik.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A tápiókaliszt zselésen sűrűre varázsolja a sajtszószt.  Nagyon finom és laktató.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!

Nosalty

További cikkek