r
Nosalty Logó

Kafiol sajtszószban sütve gluténmentesen

NS
Kafiol sajtszószban sütve gluténmentesen
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

537
Kalória
29.2g
Fehérje
33g
Szénhidrát
30.6g
Zsír
244.1g
Víz
74.3g
Koleszterin
4.8g
Élelmi rost
15.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1074 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 58 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.6 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2860.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    871 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    445 mg
  • Nátrium
    1460 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    244.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    154 micro
  • Kolin:
    116 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2 micro
Összesen 537 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    58.3 g

Zsír

  • Összesen
    61.3 g
  • Telített zsírsav
    34 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5720.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    1743 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    111 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    2920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.1 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    488.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    226 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    308 micro
  • Kolin:
    232 mg
  • Retinol - A vitamin:
    495 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 1074 kcal
  • 9% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 72% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    3.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    310.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    158 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 58 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt megtisztítjuk a leveleitől, rózsáira vágjuk. A nagyobb rózsákat felezhetjük, negyedelhetjük, hogy nagyjából egyforma darabokat kapjunk. Feltesszük főni.
  2. A tápiókalisztet egy csészében két evőkanál tejjel csomómentesre keverjük. Félretesszük. A többi tejet feltesszük forrni.
  3. Közben a sajtot lereszeljük. Félretesszük.
  4. Ha a tejen már bőr képződött, azt lemerjük, és a tejbe keverjük a tápiókalisztes keveréket. Kevergetve sűrűre főzzük.
  5. Alacsonyra vesszük a lángot, és hozzáadjuk a görögszénát, szerecsendiót, kurkumát és gyömbért.
  6. Levesszük a tűzről. Beledobjuk a sajtot, kevergetve hagyjuk elolvadni. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  7. A megfőtt karfiolt leszűrjük, és hagyjuk lecsepegni kb. 5 percig. Nem érdemes siettetni ezt a lépést, mert így nem képződik vízréteg a sütés közben, a karfiolból az összes felesleges víz eltávozik.
  8. Egy tűzálló tálba helyezzük a karfiolt, ráöntjük a sajtszószt, és 180 Celsius fokos sütőben fél óra alatt megsütjük. Melegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A tápiókaliszt zselésen sűrűre varázsolja a sajtszószt.  Nagyon finom és laktató.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek