r
Nosalty Logó

Kacsaszív fűszeres szószban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Kacsaszív fűszeres szószban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 176 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    26 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1039.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    85 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    500 mg
  • Nátrium
    204 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    277.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    64 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    289 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    450 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    7230 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 770 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    130.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    621 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5198.2 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    427 mg
  • Kálcium
    680 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    509 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    1021 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    451.2 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    1387.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    809 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    319 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    67 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1444 micro
  • Kolin:
    478 mg
  • Retinol - A vitamin:
    604 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    2250 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    36148 micro
  • Lut-zea
    1170 micro
Összesen 3844 kcal
  • 8% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 65% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    5.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    237 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    1648 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A kacsaszívhez

  1. A kacsaszivet mossuk, feldaraboljuk, újra mossuk, lecsurgatjuk.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
  3. A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, majd a kacsaszivet, beleöntjük a paradicsomlevet, 1-2 dl vörösbort, ha úgy látjuk, kevés vizet is. Sózzuk, és borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, feltesszük főni.
  4. Időnként nézzük meg, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesíthetjük. Kóstolásnál nézzük, megfőtt-e. Ha igen, és kész, kikapcsoljuk.
  5. Kis tálba téve, a lisztet a tejföllel, kevés vízzel és a mustárral simává keverjük.
  6. Feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  7. A kacsaszivet feltesszük közepes lángon, ha forr, belekeverjük a mustáros sűrítést, keverés mellett felforraljuk, és ha ez megtörtént, kikapcsoljuk, készen van.
  8. A forrásban lévő vízbe a tésztákat kifőzzük a leírás szerinti idő alatt, lecsepegtetjük, tálba tesszük.
  9. A kacsaszíves szószt tálaljuk a tésztával, és ízlés szerint tejföllel.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 19
  • Össznézettség: 13292
  • Feltöltés dátuma: 2011. december 02.

Ajánló

Finom vörösbor, amivel főztük.:-) Ásványvíz, előtte egy jó kis leves.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kacsaszív fűszeres szószban
Éva-Anyóca 350 recept

Szeretjük a szószos ételeket, ez egy kissé fűszeresebb és borral ízesített szósz. Nagyon jól sikerült - készült már libaszívvel is, pulyka apróhússal, kacsazúzával, csirkezúzával -, most ezen mód. Előtte tárkonyos zöldbablevest készítettem, csipetkével. Finom ebéd került ki belőle.:-)

Hozzávalók

A kacsaszívhez

A besűrítéshez

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!