Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kacsaszív fűszeres szószban

Kacsaszív fűszeres szószban
Kacsaszív fűszeres szószban
65 perc / előkészület: 20 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szeretjük a szószos ételeket, ez egy kissé fűszeresebb és borral ízesített szósz.

Nagyon jól sikerült - készült már libaszívvel is, pulyka apróhússal, kacsazúzával, csirkezúzával -, most ezen mód.

Előtte tárkonyos zöldbablevest készítettem, csipetkével.

Finom ebéd került ki belőle.:-)

hozzávalók / 5 adag

  • 50 dkg kacsaszív , negyedelve
  • 1 ek napraforgó olaj
  • 1 közepes vöröshagyma, felkockázva
  • 1 g fokhagyma, finomra vágva
  • kevés só
  • 1 ek házi őrölt pirospaprika
  • 2-3 db babérlevél
  • só vagy ételízesítő ízlés szerint
  • 1,5 kk őrölt bors
  • 4 dl házi paradicsomlé v. jobb minőségű konzerv
  • 1-2 dl jobb minőségű vörösbor

Besűrítéshez:

  • 2-3  ek liszt
  • 4 ek mustár
  • 5 ek tejföl 20%-os
  • 1-2 ek víz

Köret:

  • 250 g pipatészta
  • 250 g kagylótészta
  • víz
  • napraforgó olaj

Tálaljuk:

  • tejföl ízlés szerint

ajánlat

Finom vörösbor, amivel főztük.:-)

Ásványvíz, előtte egy jó kis leves.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kacsaszivet mossuk, feldaraboljuk, újra mossuk, lecsurgatjuk.
  2. A hagymákat apróra vágjuk, és az olajon kevés sóval, fedő alatt megpároljuk.
  3. A tűzről levéve, beletesszük a pirospaprikát, majd a kacsaszivet, beleöntjük a paradicsomlevet, 1-2 dl vörösbort, ha úgy látjuk, kevés vizet is. Sózzuk, és borsozzuk, babérlevéllel ízesítjük, feltesszük főni.
  4. Időnként nézzük meg, kóstoljuk, ha szükséges, még ízesíthetjük. Kóstolásnál nézzük, megfőtt-e. Ha igen, és kész, kikapcsoljuk.
  5. Kis tálba téve, a lisztet a tejföllel, kevés vízzel és a mustárral simává keverjük.
  6. Feltesszük a tésztának a vizet forrni.
  7. A kacsaszivet feltesszük közepes lángon, ha forr, belekeverjük a mustáros sűrítést, keverés mellett felforraljuk, és ha ez megtörtént, kikapcsoljuk, készen van.
  8. A forrásban lévő vízbe a tésztákat kifőzzük a leírás szerinti idő alatt, lecsepegtetjük, tálba tesszük.
  9. A kacsaszíves szószt tálaljuk a tésztával, és ízlés szerint tejföllel.
  • sütési hőfok: 150°C
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 616
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva-Anyóca

Mióta szakács: 2010.07.13.
350 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: pörkölt
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

babéros-boros kacsaszív tésztával, kacsaszív-pörkölt

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2011-12-23 09:44

Kedves csikipi!

Áldott, békés, boldog , szeretetteljes karácsonyt kívánok Neked és kedves családodnak!
Éva-Anyóca

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Fri, 2011-12-23 08:19

Szia Éva!
Betekintettem hozzád, hogy kegyelmekben gazdag Karácsonyt kivánjak Neked és családodnak. Biztosan sok finomságot készítettél már. Puszi, Piroska