r
Nosalty Logó

Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával

Hobbychef
Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

541
Kalória
16.4g
Fehérje
26.8g
Szénhidrát
38g
Zsír
675g
Víz
63.8g
Koleszterin
8.3g
Élelmi rost
13.2g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 541 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 62 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.4 g

Zsír

  • Összesen
    38 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    692.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    86 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    280 mg
  • Nátrium
    228 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    675 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    53 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    111 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    274 micro
  • β-karotin
    1531 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    6433 micro
  • Lut-zea
    1684 micro
Összesen 541 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.8 g

Zsír

  • Összesen
    76 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1384.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    172 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    560 mg
  • Nátrium
    455 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    1350 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    364 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    172 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    106 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    139 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    547 micro
  • β-karotin
    3062 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    12865 micro
  • Lut-zea
    3368 micro
Összesen 1082 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 89% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    80.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    33 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    78.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    21 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    32 micro
  • β-karotin
    178 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    748 micro
  • Lut-zea
    196 micro
Összesen 62 kcal

Elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikákat, paradicsomot daraboljuk.
  2. A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütjük, félretesszük.
  3. A zsírba beletesszük az aprított hagymákat, megdinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezzük. Visszatesszük a kacsanyakakat, feleresztjük vízzel, főzzük. Amikor már majdnem puha, öntünk hozzá vörösbort.
  4. Közben a borsót megpároljuk. A paradicsomokat felszeleteljük, a saláta leveleit leszedjük.
  5. Tálalunk. A tányérra rakunk két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolunk rá olívaolajat, szójaszószt, facsarunk rá citromot. Díszítjük egy chilipaprikával.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 40 p

Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek