Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával

Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával
Vörösboros kacsanyakpörkölt zöldborsóval és salátával
55 perc / előkészület: 15 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig pulykanyak pörköltet láthattatok tőlem, most bemutatok egy másik izgalmas pörköltet, amely ízvilágában kicsit eltér, szerintem finomabb. Próbáljátok ki. Aztán döntsetek!

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákat aprítjuk, a paprikákat, paradicsomot daraboljuk.
  2. A megfűszerezett kacsanyakakat egy serpenyőben megsütjük, félretesszük.
  3. A zsírba beletesszük az aprított hagymákat, megdinszteljük. Hozzáadjuk a paprikát és paradicsomot, a chilipaprikát, fűszerezzük. Visszatesszük a kacsanyakakat, feleresztjük vízzel, főzzük. Amikor már majdnem puha, öntünk hozzá vörösbort.
  4. Közben a borsót megpároljuk. A paradicsomokat felszeleteljük, a saláta leveleit leszedjük.
  5. Tálalunk. A tányérra rakunk két kacsanyakat, mellé zöldborsót, szeletelt paradicsomot, jégsalátaleveleket. Locsolunk rá olívaolajat, szójaszószt, facsarunk rá citromot. Díszítjük egy chilipaprikával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 4 237
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Hobbychef

Mióta szakács: 2013.06.27.
738 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: pörkölt
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pikáns nyakpörkölt kacsából, kacsa nyak pörkölt

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

607
kacsaaprólék 30 dkg
vöröshagyma 1 db
fokhagyma 2 gerezd
paradicsom 3 db
hegyes erős paprika 1 db
chili 1 db
0 ízlés szerint
fekete bors 1 kávéskanál
csípős fűszerpaprika 1 teáskanál
vörösbor 1 dl
zöldborsó 10 dkg
paradicsom 2 db
jégsaláta 0.25 közepes fej
kacsazsír 1 ek
olívaolaj 1 ek
citrom 0.25 db
chili 2 db
szójaszósz 1 teáskanál
víz 4 dl