Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Juhtúrós-kapros pirított tarhonya

Juhtúrós-kapros pirított tarhonya
Juhtúrós-kapros pirított tarhonya
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Előző nap pörköltet készítettem, és pirított tarhonya volt a köret, és bizony soknak bizonyult.
Maradt tehát, és mivel nem akartam ilyen kevés mennyiséget lefagyasztani, így próbáltam újítani. Igaz, hidegnek szántam - mármint a sült húst -, de egy kevés malac császárhúst sütöttem mellé.
 

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Önállóan is fogyasztható, de köretnek bármilyen húsétel mellé tudom ajánlani, sőt, még tükörtojás mellé is.
Aki szereti a juhtúrót és a pirított tészta ízét, annak fenséges, mint nekem...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az olívaolajon a juhtúrót feloldjuk, belekeverjük a vágott kaprot, összemelegítjük.
  2. A kész tarhonyaköretet beletesszük, összeforgatjuk és együtt melegítjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 828
elküldve: 1
receptkönyvben: 142
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

simonani

Mióta szakács: 2010.07.14.
26 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: köret

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Sancho
Sancho Sat, 2012-10-06 09:46

De jó az a vastag zsíros hús rajta! Ajjaj! Kovászos uborkával még jobb!

simonani
simonani / simonani Mon, 2010-10-25 11:10

Kedves Editke és Eszter!
Aki a juhtúrót szereti, rossz ember nem lehet....
A pirított tésztákat imádom, a kettő együtt ....hmmm.
A császár hús, meg hab a tortán! Szeretem a "vaskos" húsokat is.
Tudjátok kattogni kell a kisagyamnak, mert van amikor nyolcan, van amikor csak ketten vagyunk, és előfordul, hogy túl főzőm magam.
Kutyánk nincs, a macskám nem eszik házi kosztot, kidobni meg nem szeretek ételt, tehát alkotnom kell valamit, és most ez jött össze.
Örülök, hogy tetszik, de finom is!
További szép napot Nektek!
Ani.

Gargoyle
P. / Gargoyle Mon, 2010-10-25 10:02

óóóóó, az a császárhús!...nagyon mokány, de most szívesen megenném! :-)
Jó ötlet ez a tarhonya. Olyasmi, mint a kapros-túrós galuska. Jaj, azt nagyon szeretem.
Tetszik a recept!
Sok puszi!
Eszter

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2010-10-25 10:02

Ahogy megláttam a képet, rögtön az volt az érzésem, hogy ez a Te recepted. Úgy is lett. Anika, mindig olyan jó, egyszerű és nagyszerű ételeket találsz ki. Ügyes vagy! Jó főzést, üdvözlettel, Edit.

348
tarhonya 25 dkg
juhtúró 10 dkg
kapor 0.5 csokor
olívaolaj 2 ek