r
Nosalty Logó

Kacsamell karamellizált naranccsal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Kacsamell karamellizált naranccsal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsához

A mártáshoz

Összesen 491 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsához

A mártáshoz

Összesen 1965 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A kacsához

A mártáshoz

Összesen 99 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    996.3 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    436 mg
  • Nátrium
    393 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    286.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    67 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    85 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    93 micro
  • β-crypt
    127 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    136 micro
Összesen 491 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.6 g

Zsír

  • Összesen
    93.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3985.1 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    115 mg
  • Kálcium
    300 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    1744 mg
  • Nátrium
    1573 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    1146.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    621 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    268 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    44 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    341 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    568 micro
  • α-karotin
    44 micro
  • β-karotin
    372 micro
  • β-crypt
    507 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    545 micro
Összesen 1965 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    203.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 99 Kcal

Hozzávalók

A kacsához

A mártáshoz

Elkészítés

A kacsához

  1. A mártáshoz egészen finomra vágjuk a kétféle hagymát, majd serpenyőbe téve a vajon puhára dinszteljük. Felöntjük az alaplével és a borral, hozzálöttyintjük a likőrt, végül belefacsarjuk a narancs levét. Nagy lángon egyharmadára beforraljuk. (Ezzel a mártás kész is.)
  2. A kacsamelleket megmossuk, konyhai papírtörlővel szárazra töröljük. A bőrös oldalát keresztirányban beirdaljuk, vigyázva, hogy ne vágjunk bele a húsba.
  3. Felforrósított serpenyőbe tesszük a húst, bőrös oldalukkal lefelé. Két perc elteltével leöntjük a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a filéket és a másik oldalukat is két percig sütjük.
  4. Rácsra téve, forró sütőbe dugjuk a kacsamelleket 10 percre. (A rács alatt legyen egy tepsi, ami felfogja a hús levét.) A sütőből kivéve, rácson pihentetjük 5 percig.
  5. Miközben a kacsa a sütőben tanyázik, kifilézzük a narancsokat, forró serpenyőben vajon megforgatjuk (óvatosan, hogy ne nagyon essenek szét a narancsgerezdek), meghintjük a cukorral és addig hagyjuk a láng felett, míg a cukor elolvad.
  6. A kacsamelleket éles késsel fél centi széles szeletekre vágjuk, tányérokra porciózzuk, meglocsoljuk az átforrósított mártással és a narancsszeletekkel tálaljuk.
  • Sütés ideje: 14 perc
  • Receptkönyvben: 236
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 35116
  • Feltöltés dátuma: 2008. október 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Kedves barátnőmmel mostanában szoktunk együtt főzőcskézni (mindenkinek csak ajánlani tudom, az elkészült étel így mindig megismételhetetlenül finomra sikeredik:-)). Ez az isteni steak-szerű kacsamell, is ilyen koprodukcióban készült (Váncsa István receptje alapján), hercegnő burgonya körettel.

Hozzávalók

A kacsához

A mártáshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek