Spanyol csirkecomb Era konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Era1980
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
406
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
Összesen
1625
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 23.1 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 121 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 549.7 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 222 mg
-
Nátrium 221 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.4 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 152.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 43 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 42 micro
-
β-crypt 76 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
406
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89 g
Zsír
-
Összesen 92.6 g
-
Telített zsírsav 24 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 41 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 484 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2198.7 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 109 mg
-
Kálcium 159 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 144 mg
-
Foszfor 888 mg
-
Nátrium 885 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 113.4 g
-
Cukor 105 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 609.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 118 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 95 micro
-
Kolin: 247 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 24 micro
-
β-karotin 170 micro
-
β-crypt 305 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 821 micro
Összesen
1625
kcal
- 10% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 68% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 6.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 7.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 41.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 6 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 56 micro
Összesen
112
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra. Ha pihentetni is akarjuk a bekent húst, ez a lépés lesz a 3. lépés.
- Először a páclevet készítjük el. A narancslevet, az olívaolajat a mustárral és a mézzel összekeverjük. Fűszerezzük kevés sóval és narancsborssal.
- A csirkecombokat egy megfelelő méretű tepsibe helyezzük. 4 főnél elég egy kisebb tepsi, de ha vendégségbe szánjuk a húsételt, duplázható, triplázható a mennyiség, és így nagyobb tepsi, és természetesen több páclé kell.
- A csirkecombok mindkét oldalát megkenjük a páclével.
- Az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 20 percig sütjük az egyik oldalt.
- Meghámozzuk a narancsot. Karikákra vágjuk.
- 20 perc eltelte után megfordítjuk a combokat a másik felükre. Ráhelyezzük a narancskarikákat.
- Újabb 20 percre betoljuk a sütőbe.
- Amikor elkészült a húsétel, friss kevert salátával vagy burgonyasalátával tálaljuk. A képen az előbbi látható.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2674
- Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 01.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Era1980
19 recept
Férjem születésnapjára spanyol ízvilágú ebédet találtam ki. Az egyik fogás a sztenderd csirkecombom volt új köntösben, spanyolosan. A szokásos mézes-mustáros csirkecombot feldobtam narancslével, narancsborssal és naranccsal. Persze előtte teszteltem kis adagban. Mivel sikere volt, máskor is el fogom készíteni.