r
Nosalty Logó

Spanyol csirkecomb Era konyhájából

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Era1980
Spanyol csirkecomb Era konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 112 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.3 g

Zsír

  • Összesen
    23.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    121 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    549.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.4 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    152.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    76 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 406 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    92.6 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    484 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2198.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    144 mg
  • Foszfor
    888 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.4 g
  • Cukor
    105 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    173 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    118 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    95 micro
  • Kolin:
    247 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    24 micro
  • β-karotin
    170 micro
  • β-crypt
    305 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 1625 kcal
  • 10% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 112 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 175 Celsius fokra. Ha pihentetni is akarjuk a bekent húst, ez a lépés lesz a 3. lépés.
  2. Először a páclevet készítjük el. A narancslevet, az olívaolajat a mustárral és a mézzel összekeverjük. Fűszerezzük kevés sóval és narancsborssal.
  3. A csirkecombokat egy megfelelő méretű tepsibe helyezzük. 4 főnél elég egy kisebb tepsi, de ha vendégségbe szánjuk a húsételt, duplázható, triplázható a mennyiség, és így nagyobb tepsi, és természetesen több páclé kell.
  4. A csirkecombok mindkét oldalát megkenjük a páclével.
  5. Az előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 20 percig sütjük az egyik oldalt.
  6. Meghámozzuk a narancsot. Karikákra vágjuk.
  7. 20 perc eltelte után megfordítjuk a combokat a másik felükre. Ráhelyezzük a narancskarikákat.
  8. Újabb 20 percre betoljuk a sütőbe.
  9. Amikor elkészült a húsétel, friss kevert salátával vagy burgonyasalátával tálaljuk. A képen az előbbi látható.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2674
  • Feltöltés dátuma: 2019. augusztus 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Spanyol csirkecomb Era konyhájából
Era1980 19 recept

Férjem születésnapjára spanyol ízvilágú ebédet találtam ki. Az egyik fogás a sztenderd csirkecombom volt új köntösben, spanyolosan. A szokásos mézes-mustáros csirkecombot feldobtam narancslével, narancsborssal és naranccsal. Persze előtte teszteltem kis adagban. Mivel sikere volt, máskor is el fogom készíteni.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek