Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kabala Torta

Kabala Torta
Kabala Torta
85 perc / előkészület: 45 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért hívom Kabala Tortának (nagybetűkkel!), mert olyankor készítem, amikor a Sors Kegyére van éppen szükségem: megkérem szépen Kabala Torta őfőméltóságát, hogy hozzon nekem szerencsét! Tessék kipróbálni!
Valentin-napi prezentem.

hozzávalók / 12 adag

A palacsintához

A masszához

Az öntethez

ajánlat

Darált dióval, mandulával, stb. éppígy készíthető hozzáillő öntetekkel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mákot a porcukorral összekeverjük.
  2. A palacsintákat csíkokra vágjuk, összekeverjük a cukrozott mákkal.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük.
  4. A tojások sárgáját kikeverjük a vaníliás cukorral és a kristálycukorral. 
  5. Hozzáadjuk a lisztet, a vajat, majd a tejet, végül a habbá vert fehérjéket. 
  6. Kivajazott formába öntjük a massza harmadát. 
  7. Ráhalmozzuk a cukros mákos palacsinta csíkokat. 
  8. Ráöntjük a maradék tojásmasszát. 
  9. Előmelegített sütőben takaréklángon megsütjük.

 
 Az öntet elkészítése: 
 

  1. A meghámozott almákat apró kockára vágjuk. 
  2. A vajon puhára pároljuk. 
  3. Bodzabogyó szörpöt és fahéjat adunk hozzá, a kisrugóssal péppé keverjük. 
  4. Narancslével hígítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 962
elküldve: 0
receptkönyvben: 184
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Harmathy Ildikó

Mióta szakács: 2008.09.03.
313 recept

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
konyha: török
mikor: uzsonna
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

palacsintából készült mákos torta, mákos palacsinta torta

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Harmathy Ildikó
Harmathy Ildikó / Harmathy Ildikó Mon, 2010-11-15 19:15

így van ez, ha valaki jól figyel, festőcske!
hát bizony kihagytam a lisztet a kavarásból, de már javítottam!
Gyakorlott háziasszony nem akad fenn ilyen aprócska részleten, tudja, hogyan alakul a piskóta-massza, ám a recept legyen pontos!

Köszönet: Ildikó

478
finomliszt 125 g
tojás 2 db
tej 250 ml
vaj 40 g
vaníliás cukor 1 ek
1 csipet
napraforgó olaj 2 ek
tojás 6 db
vaníliás cukor 3 csomag
cukor 3 ek
rétesliszt 6 evőkanál
vaj 6 dkg
tej 5 dl
mák 20 dkg
porcukor 10 dkg
alma 4 db
vaj 5 dkg
szörp 2 dl
narancslé 1 dl
fahéj 0 ízlés szerint